Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koliko je Hrvatska sigurna?

Evo o čemu se raspravljalo na sjednici Vijeća za domovinsku sigurnost

Damir Krstičević
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
20.12.2016.
u 20:12

Krstičević je komentirao i informacije o velikom broju povratnika boraca s Bliskog istoka u BiH

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević rekao je u utorak kako je večeras održana sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost te izvijestio da sigurnosne službe maksimalno surađuju, osvrćući se na napad u Berlinu i pitanje sigurnosti u Hrvatskoj.   

– Imali smo sjednicu Vijeća za domovinsku sigurnost, a prije dva dana i sjednicu Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih službi. Raspravljali smo o stanju sigurnosti u povodu nadolazećih blagdana – izvijestio je za RTL Danas ministar Krstičević.

Krstičević je naglasio kako je Hrvatska u ovom trenutku sigurna i stabilna država, ali i dodao kako svi ovi događaji kazuju kako treba raditi na svim strateškim dokumentima na čemu Vlada i radi – Strategiji nacionalne sigurnosti i nadogradnji postojećeg sustava sigurnosti.

– Želimo imati sustav koji ima sposobnosti predviđanja i prepoznavanja ugroza i rizika s kojima je suočeno svako društvo – rekao je.

Na pitanje je li Hrvatska operativno uključena u razmjenu sigurnosnih informacija, Krstičević je odgovorio kako naše sigurnosne i policijske službe maksimalno surađuju.

– Radimo na uvezivanju svih institucija koje se bave sigurnosti. Važna je suradnja i sa susjednim državama, s NATO državama, i državama EU. Jer kao što vidimo, ugroze prelaze s teritorija na teritorij, s države na državu. Zato nam je bitno zajedničko djelovanje, sinergija. Na taj način možemo smanjiti ranjivost društva – naveo je Krstičević.

Zamoljen za komentar informacije o velikom broju povratnika boraca s Bliskog istoka u BiH, rekao je da kako tih boraca ima i vraćaju se u BiH.

– Naše službe to aktivno prate, a i bosanskohercegovačke vlasti na tome rade. Naša zadaća je da jamčimo sigurnost ljudima u Hrvatskoj. Vjerujem da naš sustav sigurnosti može biti i brži i bolji i spremniji – zaključio je Krstičević.

>> Panika u Njemačkoj: Evakuiran željeznički kolodvor nakon uznemirujućeg telefonskog poziva!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije