Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potezi za otkaz

Dvije godine gafova ministra Željka Jovanovića

Željko Jovanović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
06.12.2013.
u 14:50

Jovanović: 
Razumijem učitelje, ali jedino se ima pravo ljutiti ministar Linić.

Iako mu loše planiranje rashoda, zbog čega učitelji i nastavnici naknadu za prijevoz neće dobiti u prosincu nego tek u siječnju, nije prvo veliko “proklizavanje” u dvogodišnjem mandatu, ono dobro razotkriva način rada ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Naime, prije samo tri tjedna Vlada je usvojila rebalans ovogodišnjeg proračuna i Ministarstvu obrazovanja dala dodatnih 580 milijuna kuna, pa kako onda drukčije objasniti činjenicu da se unutar tih 580 milijuna kuna nije našlo i 23 milijuna za prijevoz, osim da su odgovorni u Ministarstvu na tu svoju obvezu prema učiteljima i nastavnicima jednostavno zaboravili.

Sve je počelo močvarom

Zbog toga su ga već “naribali” i sindikalci, ali i ministar financija Slavko Linić. Najnoviji Jovanovićev gaf tek je zadnji u nizu koje je naredao za svog mandata. Prvo je vehementno krenuo u “isušivanje nogometne močvare” – zasad bez ikakvog uspjeha – potom mu je Ustavni sud srušio prijedlog zdravstvenog odgoja, sada se “zabavlja” Zlatkom Matešom, šefom HOO-a...

Ministar Jovanović jučer prije sjednice Vlade još je jednom ponovio da će naknade za prijevoz biti isplaćene u prvom tjednu siječnja, ali i ustvrdio “da im egzistencija ni na koji način neće biti ugrožena” premda, rekao je, razumije rezigniranost učitelja i nastavnika zbog kašnjenja naknada, kao i prigovore sindikata i oporbe.

– Ako kažem da im se ispričavam što će dva tjedna kasniti naknada za prijevoz, oni će reći da im to ništa ne znači. Ja ih razumijem, no jedino se pravo ima ljutiti ministar financija Slavko Linić. U pravu je kad kaže da sam trebao biti odrješitiji u pregovorima sa sindikatima i raskinuti granske kolektivne ugovore, no to nisam učinio. Nisam učinio preko noći, preko koljena. Pregovarao sam sa sindikatima sve ovo vrijeme želeći naći rješenja da plaće i naknade za prijevoz ne budu umanjene u ovoj godini. I u tome sam uspio. Mislim da ovo kašnjenje i ta četiri radna dana koja su u prosincu neće ni na koji način ugroziti funkcioniranje školstva ni egzistenciju učitelja u osnovnim školama – rekao je ministar Jovanović.

Stipić: Čini štetu i Vladi

Za predsjednika Sindikata Preporod Željka Stipića dvojbe nema – ministar Jovanović trebao bi ili dati ostavku ili dobiti otkaz!

– Ovime je zaslužio “otkaz zbog skrivljenog ponašanja”. Nije načinio štetu samo tisućama učitelja, on svojim radom čini štetu i svojoj stranci i Vladi. Sve je to dostatno da njegov šef Zoran Milanović razmisli o njegovu otkazu – zaključio je Željko Stipić.

>>'Jovanović je potrošio više nego je imao i mora dati ostavku!'

>>Analiza rada Vlade: Dvije godine lutanja

Komentara 50

DU
Deleted user
15:05 06.12.2013.

Lik nije napravio apsolutno ništa osim što je svojim svađalačkim i arogantnim stilom pridonio sveopćim napetostima u hrvatskom društvu.

ST
stric7
15:01 06.12.2013.

...ministar jovanović-španac je svim svojim dosadašnjim potezima ...pokazao i dokazao ...da je njegov plafon ...dizanje tegova ...u mlađim uzrastima

SA
samodinamo
15:16 06.12.2013.

dobro mu je rekel Maminjo...da je Jovo običan mali miš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije