Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob

Glogoški: Ne izlazimo, neka nas deložiraju!

Đuro Glogoški
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
04.04.2015.
u 09:23

Dopis koji je poslao ministar Matić dali smo pravnicima, kaže Đuro Glogoški

– Neće to ići samo tako. Čekat ćemo da nas deložiraju – komentirao je predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida I. skupine Đuro Glogoški odluku ministra branitelja Predraga Matića po kojoj se do 7. travnja mora iseliti iz kuće u Zaprešiću. Glogoški, jedan od vođa prosvjeda branitelja u Savskoj, u toj kući boravi otkako su braniteljski prosvjedi počeli. Kako je nedavno objašnjeno u Ministarstvu, udruga Đure Glogoškog ta je koja odlučuje tko će koristiti kuću. Naime, 2007. godine potpisan je sporazum između udruge i Ministarstva o korištenju kuće.

No posljednjeg dana ožujka ministar Matić poslao je dopis u kojem traži da se Glogoški iseli jer ni on ni njegova udruga više nemaju pravo ondje biti. Naime, ministar je odlučio raskinuti sporazum ustvrdivši da se kuća ne koristi u skladu sa sporazumom u kojem se navodi da će se ondje smještati 100-postotni ratni vojni invalidi I. skupine iz udaljenijih krajeva Hrvatske tijekom svog boravaka u Zagrebu na liječenju. Kuća je sagrađena u Programu Vlade RH za stambeno zbrinjavanje najtežih ratnih vojnih invalida, a sve troškove njezina održavanja snosi država.

"Pitanje je je li ministar taj koji može odlučivati tko će je koristiti"

– Kuća je državna i pitanje je je li ministar taj koji može odlučivati tko će je koristiti. Dopis koji je poslao dali smo pravnicima na razmatranje i sada čekamo što će oni reći. Neka sud odluči – kaže Glogoški. U medijima su se ovih dana pojavile i informacije da je za kuću u Ulici Ljudevita Gaja u Zaprešiću plaćeno tisuću kuna više za plin u prva tri mjeseca ove godine nego što je račun za grijanje iznosio za cijelu prošlu godinu.

– Bez obzira na to boravi li netko u kući ili je prazna, ona se tijekom zime svake godine grije. Ovo je samo još jedan Matićev spin. Je li račun sada veći no inače, ne znam – odgovara Đuro Glogoški. Što se tiče samog prosvjeda, branitelji ne kane otići ispred zgrade resornog ministarstva. U šatoru će biti i za Uskrs, kada će ondje u 11 sati biti i misa koju će služiti don Tihomir Šutalo.

>>Matić zamolio Glogoškog da do utorka članovi Udruge iziđu iz kuće u Zaprešiću

>>Matić više neće plaćati održavanje četiri pokretna zahoda za branitelje u Savskoj 66

>>Glogoški: Očekujemo da će nas Stazić pozvati na Brijune da boravimo za 7 kuna

Treba li Glogoški izaći iz kuće u Zaprešiću?

Komentara 640

Avatar Natakote
Natakote
09:52 04.04.2015.

Đuro Glogoški prisvajanjem kuće u Zaprešiću radi budalu od svih HRVI-a , kojima je ta kuća namijenjena i zaista potrebna zbog liječenja djece ili njih samih . Sretan Uskrs svim ljudima dobre volje !

Avatar think pink
think pink
09:34 04.04.2015.

izjava glogoškog;: "Kuća je državna i pitanje je je li ministar taj koji može odlučivati tko će je koristiti" pokazuje da ovom liku zaista nisu jasne ni najosnovnije stvari. kako on zamišlja da "država" o nečemu odlučuje??? pa upravo zatoo država ima ministre koji su zaduženi za pojedina područja i koji u ime države donose odluke. strava od "razmišljanja"

Avatar Honduras
Honduras
09:39 04.04.2015.

eto, maske su pale. ovaj lik priznaje da protuzakonito stanuje u toj kući već mjesecima. ali sada kaže da neće izaći dobrovoljno. bravo đuro - tako se poštuju zakoni zemlje za koju si se, navodno, borio!!! ponaša se daleko gore nego ekipa iz subnor-a iz bivše juge... fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije