Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.09.2014. u 14:00

Najprirodnije je bilo napraviti sljedeće: prenijeti cijeli Obamin intervju

Obama je dao intervju CBS-u i to je bila poslastica dana. Naše televizije, međutim, taj su intervju prenijele kao običnu agencijsku vijest. Kao kad neki luđak u samoposluzi u Texasu pobije dva tri kupca pa sebe, ili kad se George Clooney ženi na venecijanskim gondolama, a uokolo vrište neudate Talijanke. HTV i Đurica Drobac sinoć su jednak prostor dali Obami u njegovu dosad najdramatičnijem obraćanju javnosti, kao i bizarnom rušenju Lenjinova kipa u Harkivu. Kao da nismo navikli na to da mi Slaveni svako malo srušimo neki kip!

Najprirodnije je bilo napraviti sljedeće: prenijeti cijeli Obamin intervju, jer i Hrvatska lagano ulazi u taj isti rat protiv Islamske države koji predvodi SAD, a onda ga proanalazirati sa stručnjacima. Jer u trenutku dok američki predsjednik govori kako su podcijenili islamiste dolazi vijest kako ti isti islamisti, koje Amerikanci bombardiraju već mjesec dana, ulaze u Bagdad. Zato u ovom trenutku za svijet nema ništa važnije od toga što će napraviti najmoćniji čovjek na svijetu. Na stranu to što je Amerika djelomično i sama kriva što je dopustila svojim arapskim saveznicima da stvore to islamističko čudovište.

Ali budućnost civilizacije trenutno ovisi o potezima koje će donijeti Bijela kuća. Zamislimo samo što bi se dogodilo kad bi islamisti ušli u Bagdad koji ima više od sedam milijuna stanovnika. Kakav bi to bio egzodus. Brojčano gledajući, gotovo dvije Hrvatske našle bi se u pustinji pred naletom koljača. I zato je debelo podcjenjivački vođu antiterorističke koalicije u ovom trenutku tretirati u dijelu Dnevnika u kojem često mjesto nađu priče o novorođenim pandama u nekom zoološkom vrtu.  

PLUS

Odličan prilog na RTL-u o kavi. Šteta što priče o crnom napitku ne gledamo češće jer je ova bila puna korisnih savjeta i zanimljivih informacija. A znamo i da su Hrvati svjetske kavopije

MINUS

HTV je ubo sa serijom "Kuća od karata". Ali kad se sjetim da je najbolju seriju ikad "Breaking Bad" Nova TV emitirala iza ponoći, hvata me jeza od tog neviđenog promašaja

>> Gdje se skrio Pupovac - pa o ćirilici se priča

Komentara 12

DI
dinamojavolim1
14:28 30.09.2014.

hrt je jedna od vecih prevara ove drzave,a bilo ih je puno dal su objavili koliko su platili istrosenu i ne gledljivu piramidu???

DU
Deleted user
14:11 30.09.2014.

Sva sreća da ne pratim domaće tv bunjište (iako sam prisiljen plaćati tzv. rtv pretplatu). Strava.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
14:10 30.09.2014.

Zašto HTV ne pušta govore Putina, plaćam HTV i hoće raznoliku informaciju a ne da tražim istinu na 3-4 strana portala .Američkom jednoumlju svaka čast ali želim misliti svojom glavom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije