Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

Dragovoljka i književnica HDZ-ov je adut za šefa Osijeka

Ivana Šojat
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
10.01.2017.
u 22:52

U zagrebačkom HDZ-u se spominje i ime Martine Bienenfeld kao moguće kandidatkinje za utrku za Zagreb

Do sredine veljače HDZ bi trebao predstaviti sve svoje kandidate za lokalne izbore, odlučilo je sinoć Predsjedništvo te stranke. Time je rok prolongiran jer je šef HDZ-a Andrej Plenković prvo govorio da će se kandidati znati nakon božićnih blagdana. U tri velika grada – Zagrebu, Osijeku i Splitu (s obzirom na to da je Rijeka i dalje precrvena za HDZ) – HDZ ima poznate kandidate za Osijek i Split, dok je kandidat za Zagreb i dalje nepoznanica. 

Odrađivanje logistike 

Večernji list neslužbeno doznaje da bi HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Osijeka trebala biti Ivana Šojat. Poznata i nagrađivana književnica, dragovoljka Domovinskog rata (pripadnica HOS-a), autorica je više zbirki pjesama i priča, a prema njezinu romanu “Unterstadt” u HNK Osijek postavljena je predstava koja je bila nagrađena čak trima nagradama. Iako Šojat još nije službena kandidatkinja, izvori iz osječkog HDZ-a kažu da je ona najizglednija kandidatkinja. Prema istim izvorima, ostavku na mjesto šefa osječkog HDZ-a zbog privatnih, obiteljskih razloga jučer je podnio dr. Vlatko Kopić koji, kako doznajemo, navodno zbog istih razloga nije zainteresiran za kandidaturu.Nakon njegove ostavke trebalo bi se oformiti povjerenstvo koje će formalno i odlučiti o tome je li Šojat, kako govore trenutačne informacije, igračica za Osijek.

U Splitu je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Andro Krstulović Opara, bivši savjetnik predsjednice RH za kulturu, dok je u Zagrebu još neizvjesno tko će biti HDZ-ov adut. Situacija postaje sve zamršenija, nitko od kandidata čija su se imena vrtjela kao opcije ne želi u tu kandidaturu, a izgleda da se na mjesto kandidata za gradonačelnika Zagreba više ne gura (ili mu je to samo taktika) ni Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a.

Izvori bliski Mikuliću sada tvrde da je Mikulić svjestan da vrh HDZ-a nema čovjeka za Zagreb (jer nitko ne gori od želje za tom ulogom), ali da se sada on postavlja tako da želi da vodstvo HDZ-a odabere nekog boljeg i kvalitetnijeg kandidata od njega, a njegov je cilj ostvariti što bolji rezultat u Skupštini. Moguće je da je Mikulić zaigrao igru jer je u startu bio preskočen kao nekarizmatičan kandidat iako je šef zagrebačke organizacije, pa sada očekuje da ga iz vrha “mole” da bude kandidat. Drugo, možda je Mikulić osvijestio da mu se ne isplati poginuti u zagrebačkoj utrci, a “špranca” je i u Splitu i u Osijeku da kandidati/kandidatkinje za gradonačelnika/gradonačelnicu nisu ujedno i predsjednici lokalnih organizacija. 

– Da postoji kvalitetan čovjek za Zagreb, već bi ga predstavili. Ionako već kasnimo s kandidaturom. Mikulić sada poručuje da nađu boljeg od njega, a njega zanima samo Skupština. Ako pronađu dobrog kandidata, zagrebački HDZ stat će iza njega i odradit ćemo mu svu potrebnu logistiku – komentirao je izvor blizak Andriji Mikuliću. Drugi izvori iz zagrebačkog HDZ-a pak kažu da je, ako je taktika da kandidat za gradonačelnika (ne bude li to Mikulić) ne bude nositelj liste za Skupštinu, nego to bude Mikulić, to loš potez. 

Nećemo ponoviti istu grešku 

– Time ćemo ponoviti grešku kao kad je Margareta Mađerić bila kandidatkinja za gradonačelnicu, a Mikulić je nosio listu za Skupštinu. Sve ide prema tome da će na kraju Mikulić biti kandidat za gradonačelnika jer nitko drugi to ne želi – rekao je naš sugovornik iz gradskog HDZ-a.

Komentara 10

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
23:13 10.01.2017.

mi u reki imamo večnog Obija, pokrao je sve što je mogao, imamo najlepši autobusni, luka reka ispred hamburg(er) a, 2/3 trgovina zatvoreno a mogu i sve kad nam je on izgradio tower iz svog džepa sad će maškare opet njegov izum pa stalno je maškaran, imamo kompleks bazena čija je prvptna cijena skočila za 100 nilja eura kam ćeš bolje još da nije hdz na vlasti pa ga omeli,uspeh bi bio kud i kamo veći

ZW
zweistein
06:25 11.01.2017.

svi pljuju banderasa, onda ni hdz ni sdp, po vlastitom priznanju, nemaju kvalitetnog čovjeka za "megdan" s "popljuvanim". "najgolemiji" protivnik banderasu je mrak iz hns-a, koja se odrekla uhljebničke franšize hns!!!!

MI
miso
06:59 11.01.2017.

Svatko je bolji kandidat od Mikulića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije