Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branio se

Don Ivica Sinanović nepravomoćno oslobođen optužbi za ubojstvo Marka Kraljevića

Sinanović
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/2
29.09.2016.
u 14:45

Naime, Vrhovni sud je u svibnju ove godine ukinuo presudu dubrovačkog Županijskog suda, kojom je krajem travnja 2013. Sinanović proglašen krivim za ubojstvo Marka Kraljevića i osuđen na četiri i pol godine zatvora

Dubrovački svećenik don Ivica Sinanović u četvrtak je, nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Dubrovniku, na ponovljenom suđenju oslobođen svih optužbi za ubojstvo Marka Kraljevića u mjestu Banići u svibnju 2012. 

Naime, Vrhovni sud je u svibnju ove godine ukinuo presudu dubrovačkog Županijskog suda, kojom je krajem travnja 2013. Sinanović proglašen krivim za ubojstvo Marka Kraljevića i osuđen na četiri i pol godine zatvora. Postupak je vraćen na početak.

Prema optužnici, Sinanović je u noći 22. svibnja 2012. u Župnom dvoru u Banićima u Dubrovačkom primorju usmrtio predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora Marka Kraljevića, koji je u alkoholiziranom stanju i bez povoda došao pred župni ured, vikao, nogom otvorio zaključana vrata te svećenika Sinanovića udario šakom u lice.

 To je, po tvrdnjama tužiteljstva, izazvalo svećenikov bijes pa je uzvratio udarcem šakom u lice Kraljevića koji je pao na pod, a svećenik ga je potom "u cilju da ga liši života" više puta udario šakom po licu, od čega je Kraljević i umro.

 Nakon izricanja presude, Sinanović je ispred zgrade suda novinarima izjavio kako je sretan sa sudskim ishodom, ali je i izrazio sućut obitelji preminulog Kraljevića.

 – Sretan sam s ovim ishodom. Iskreno mi je žao zbog gubitka života i izražavam sućut obitelji Kraljević jer do toga nije trebalo doći. Ubuduće ću se baviti humanitarnim radom – rekao je.

 Njegov odvjetnik Gašpar Lujak istaknuo je kako je ovakva presuda potvrda svega što je obrana od početka tvrdila.

 – Od početka tvrdimo da se radilo o nužnoj obrani, ili barem prekoračenju nužne obrane zbog straha prouzrokovanog ničim izazvanim napadom. Sud je prihvatio drugu varijantu, prekoračenje nužne obrane pa je u tom slučaju isključena krivnja počinitelja i primjenom zakona ga treba osloboditi optužbe – rekao je Lujak.

Dodao je kako je prethodnu osuđujuću presudu ukinuo Vrhovni sud zbog niza pogreški I nezakonitih stajališta.

 Inače, Sinanović je od početka suđenja tvrdio da nije kriv te da je postupao u nužnoj obrani, a na prvom suđenju je istaknuo kako mu nije bila namjera ubiti Marka Kraljevića, nego ga onesposobiti te da mu je pružio i prvu pomoć dok je on ležao na podu.

 Tužiteljstvo je na ovu presudu najavilo žalbu, pa će se slučaj ponovno naći pred Vrhovnim sudom.

>> Don Ivica Sinanović za ubojstvo osuđen na 4,5 godina zatvora

Komentara 1

Avatar babas
babas
20:10 29.09.2016.

Od udaraca šakom u lice se ne umire,tu je palo teško cipelarenje u potiljak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije