Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.08.2014. u 12:00

Za promjene je nužna hrabrost, odlučnost, mudrost, a to naši lideri nemaju

Sama činjenica da je u Hrvatskoj zabilježen jedanaesti zaredom kvartalni pad BDP-a a da je besmisleno reći kako je to zvono za opću nacionalnu uzbunu, govori da nešto duboko nije uredu. Zbog nepoduzetnosti, neznanja i nesposobnosti vladajućih političkih kasta dogodilo nam se da je čak i vijest o katastrofalnom gospodarskom padu prestala biti vijest.

Vlastodršci su nas uspjeli uvesti u toliko duboku ekonomsku depresiju da smo i kao zajednica i kao pojedinci počeli demonstrirati opasne znakove beznađa, stanja u kojem nam je svima volja za akcijom na izdisaju. I to jer smo svi skupa počeli vjerovati da su oni gore, vrhovi naše vlasti, ključna prepreka koju ne možemo preskočiti.

Što učiniti? Pod dubokim dojmom iscrpljujuće recesije nameće se zaključak kako je stigao trenutak da u Hrvatskoj zaboravimo bilo kakve ideologije i posvetimo se principima dobrog vladanja, odnosno upravljanja zemljom. Ekonomska povijest u zadnjih sto godina pokazala je da su i lijevi i desni i oni u sredini bili uspješni ako su se vodili politikom zdravog razuma, tj. ako su vukli poteze koji su se u danom povijesnom trenutku za njihovu zemlju nametali kao najlogičnija opcija. Usto, zajednička karakteristika uspješnih vlasti nije bio nipošto samo taj common sense, nego i volja za promjenama koja podrazumijeva hrabrost, mudrost i odlučnost. Sve to naši trenutačni lideri nemaju.

Možda se jednostavno trebamo prestati zavaravati da od ove vlasti treba bilo što očekivati. Čak ni to da hrabro “poginu” griješeći. “Mali” je problem da su financije ove nacije u tako lošem stanju da svaki dan čekanja nove vlasti koja će nešto poduzeti dramatično povećava mogućnost bankrota države te posljedičnog sloma tečaja, kolapsa financijskog sustava, javnih nereda, sukoba, gladi... Da, i gladi u srcu Europe.

Komentara 186

TB
Toni broo
12:41 30.08.2014.

11 kvartala u minusu i još vladaju državom, pa ovo je cirkus! U Grčkoj su se zbog krize promijenile tri vlade, a kod nas se ništa ne događa. Ovo je agonija, SDP uništava Hrvatsku! Na jednom portalu je objavljen članak "kako su Linić i SDP ubili Hrvatsku". U tom članku su lijepo objašnjene sve vladine mjere u ove tri godine koje su samo još više produbile gospodarsku krizu u Hrvatskoj. Vlada može pasti bez problema jer nemaju više toliko ruku u saboru, ali neće vlada pasti jer su Mirela Holy, Linić te Čačićevi saborski zastupnici papci neodgovorni koji će pustit da Milanović i dalje još jednu godinu uništava Hrvatsku. SDP se u ove tri godine za Hrvatsku pokazao kao elementarna nepogoda, odgovorni političari u saboru ne bi dozvolili da ta elementarna nepogoda vlada još jednu godinu.

ST
stefj
12:22 30.08.2014.

Pad BDP-a je nešto potpuno normalno za ovu vladu, kao što je i od Josipovića očekivano da komentira Kolindu, a ne ekonomsku katastrofu. Dog god će mediji u suradnji s politikom forsirati članke o Titu i sl. dotle će ovakvi apsurdi biti opće prihvaćeni... Zar je normalno da u vladi više nitko niti ne reagira kada se pokazuje njeno totalno ekonomsko neznanje? Zar je normalno da se oporba nestane iz medija kada treba komentirati ekonomske stvari? Predsjednik i dalje ne reagira, a država juri ka bankrotu... No da se netko dotakao ZAMP-a ili spomenuo nekog Ustasu, već bi bila sazvana izvanredna sjednica vijeća za nacionalnu sigurnost...

DD
ddh
12:35 30.08.2014.

Pad BDP- a nije nista novoga. Da ce ti segrti i studenti i to losi segrti i studenti i jos k tome nadojeni komunizmom i ateizmom sve pred sobom i za sobom unistiti, znalo se je vec onog trenutka kad su 2012- e dosli na vlast. A dolazak na vlast je bio godinama pomno pripreman. Znajuci koju moc imaju mediji, oni su godinama "cistili i ocistili" 95% svih medija u Hrvatskoj od normalno i autonomno razmisljajucih. Nije bilo vazno tko i sto laze, vazno je bilo, da se vodi klasna borba protiv svih koji drukcije misle, a u prvom redu Katolicke crkve, katolika, branitelja i HDZ-a. Hrvatskom je od sredine desetih godina ovog stoljeca poceo vladati, a od 2012- e do danas zavladao nevidjeni govor mrznje komunista i njihovih medija. Oni su njihovim spletkama potpuno razjedinili cijeli hrvatski korpus, a ekonomiju upropastili. S njihovom "klasnom" borbom stvorili su nevjerojatnu antipoduzetnicku klimu koju i dan danas podpiruju, tako da u Hrvatskoj skoro nitko ne zeli nesto investirati. Napuhali su drzavni aparat sa ca. 10 do 11 tisuca uhlebljenika koji svakim danom tu jadnu Hrvatsku sve vise i vise pljackaju. To bi se moglo nabrajati do bezkraja. A rezultat takve politike ciji bi protagonisti radi toga morali na sud radi veleizdaje, je to sta je dana i sto ce sutra biti tu. A narod suti i trpi. Drugo nije niti zavrijedio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije