Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna imovina

Dionice HEP-a ponudit će se građanima i braniteljima?

'09.11.2006., Ulica grada Vukovara 37, Zagreb - Hrvatska elektroprivreda, HEP grupa.  Photo: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
Foto: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
21.11.2014.
u 07:45

Iduće godine država će građanima prodati tisuću stanova. Država očekuje prihod od 25 milijuna eura

Od upravljanja državnom imovinom Vlada očekuje da će se u državni proračun iduće godine sliti 3,4 milijarde kuna. Vlada planira iz javnih poduzeća povući 866 milijuna kuna dobiti. U Planu upravljanja imovinom RH za 2015. godinu, koji je Vlada jučer potvrdila, piše i da će se iduće godine razmotriti opcija inicijalne javne ponude (IPO) ograničenog broja dionica Hrvatske elektroprivrede.

U planu piše kako bi se kupnja dionica HEP-a omogućila zainteresiranim građanima, hrvatskim braniteljima i mirovinskim fondovima. Vlada slične planove ima i za Hrvatsku poštu. Do lipnja iduće godine HP mora “razmotriti mogućnost dokapitalizacije društva ili dokapitalizacije putem IPO-a”. Vlada planira od Grada Zagreba kupiti 49 posto vlasništva Apis IT-a, tvrtke koja je u fokus javnosti došla nakon napisa o zapošljavanju SDP-ovaca u toj tvrtki.

Time bi RH postala stopostotni vlasnik te tvrtke. Iduće godine planira se pripremiti uvjete za prodaju “određenog udjela u vlasničkoj strukturi putem javnog natječaja” Hrvatske poštanske banke. Iduće godine plan je zainteresiranim građanima prodati tisuću državnih stanova. Od te prodaje država očekuje prihod od 25 milijuna eura.

>> Država iznajmljuje 21 poslovni prostor, jedan i na Jelačić placu

>> Milanović: Ministri se više neće baviti selidbama ministarstava

Komentara 13

Avatar abakus
abakus
08:20 21.11.2014.

Dakle, počela je i prodaja HEP-a... Već iduće godine mogli bismo vidjeti i kako se "dionice Hrvatskih šuma i Voda" nude građanima, braniteljima i mir. fondovima - što je eufemizam za prodaju strancima. I to zato jer garnitura na vlasti nema pojma kako pokrenuti gospodarstvo, a nema baš ni volje za to, budimo iskreni, pa već tri godine sjedi u svojim foteljama i vrti palčevima te uhljebljuje svoj kadar u slične fotelje. Ovo treba Ustavom zabraniti. A iz HEP-a, HŠ-a, Voda i HŽ-a izbaciti sve koji sa strukom nemaju veze i sve koji su ikad imali ili imaju bilo kakvu partijsku iskaznicu. A tih par posto dionica koje biste dali na otkup braniteljima, građanima i mir. fondovima naspram većinskog paketa koji biste prodali strancima (i to za bitno manje novaca nego što one realno vrijede sa svim svojim nekretninama i pravima u Hrvatskoj) možete si... Stvarno svašta!

DU
Deleted user
11:55 21.11.2014.

OK, HŽ, HEP, to su pljačkaši i nakupine podobnih. To svi znamo. No, prodati to potpuno je suludo. Pogotovo HŽ, privatizirati dio je OK. A da se malo ugledamo na slovence i umjesto da građani PLATE OPET ono što su sami stvorili, zašto svaki građanin ne dobije jednak iznos dionica i jednostavno raspolaže s istima kako želi, proda, zadrži... Dakle, i bebe bi dobile dionice, ali pravo korištenja tek sa 18 godina. I onda jednostavno ako ne želiš ne prodaš, pa kad bude veća vrijednost prodaš, ili izgubiš ako HEP propadne, što je naravno nemoguće jer cijena samo raste. Ali o tome možemo samo sanjati. Privatizacijska pljačka se i dalje odvija, a jadni hrvati neće znati što ih je snašlo. Isto i za autoceste...

ST
stric5
11:14 21.11.2014.

...šume....vode....poljoprivredno zemljište....sve po 8

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije