Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Audicija' udružuje dva glumca

De Niro i DiCaprio 
bore se za naklonost Scorsesea

Cecil B. DeMille Award winner director Martin Scorsese (C) poses with US American actors Robert De Niro (L) and Leonardo Di Caprio in the press room at the 67th Golden Globe Awards in Los Angeles, USA, 17 January 2010. The Globes honor excellence in cinem
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
20.08.2015.
u 15:36

Na predstojećem festivalu u Veneciji bit će održana premijera kratkog filma "Audicija" s oba redateljeva glumca

Prošloga tjedna objavljena je vijest da Martin Scorsese, jedan od najcjenjenijih živućih filmaša sadašnjice, priprema svoj šesti film u kojem će glavnu ulogu glumiti Leonardo DiCaprio. Riječ je o filmu "Vrag u bijelom gradu", prema romanu Erika Larsona o čikaškom arhitektu koji je 1893. godine pokrenuo svjetski sajam koji je iskorištavao kao poprište serijskih ubojstava.

Nedirnut imidž

Time se DiCaprio već "opasno" približava broju suradnji Scorseseova prethodnog omiljenog glumca – Roberta De Nira. Otkako je prije dvadeset godina snimio posljednji film sa Scorseseom, De Niro nije imao previše sreće ili jednostavno nije bio previše izbirljiv s filmovima u kojima je glumio, ali s takvom karijerom i minulom filmografijom ne mora se brinuti za svoj status i imidž. Uostalom, upravo je zbog njih dvojice izmišljena izjava da svaki Scorsese treba svog DeNira. Naravno da De Niro naprosto biološki više nije mogao tumačiti glavne likove u filmovima Scorsesea koji ga je zamijenio mlađim glumcem.

U međuvremenu su se pojavila i nagađanja da su De Niro i Scorsese u svađi, ali sada su takve priče dobile opipljiv demanti. Naime, u siječnju je najavljeno da Scorsese snima prvi film u kojem će udružiti oba omiljena glumca. De Niro i DiCaprio već su glumili zajedno u filmu "Život ovog dječaka" (1993.), ali kratki igrani film "Audicija" prvi je u kojem ih okuplja Scorsese. U njemu se redatelj pomalo i šali sa statusima svojih glumaca: De Niro i DiCaprio idu svaki svojim putem na audiciju za novi Scorseseov film o kasinu, ponavljaju putem rečenice iz scenarija kada odjednom sva trojica slučajno nalete jedni na druge. Obojica se bore za naklonost Scorsesea koji im kaže da su obojica u razmatranju za istu ulogu.

Zapravo reklama

Iako ga se opisuje kao kratki film, "Audicija" je zapravo reklama za dva nova svjetska kasina: Studio City u Macau, u Kini, i City of Dreams u Manili, na Filipinima. Izvještaji govore da su kasina platila vrtoglavih sedamdeset milijuna dolara za ovu vrstu propagande, a da su De Niro i DiCaprio za uloge dobili između 10 i 13 milijuna dolara.

Sagledamo li sraz dvojice glumaca iz nekog ozbiljnijeg kuta, očito je da De Niro stoji puno bolje: naslovi u kojima je glumio stvorili su Scorsesea (i njega dobrim dijelom), dok DiCaprio ima čast biti dijelom njegove, često još uvijek nadahnute i intrigantne zrele faze u kojoj velikan ipak primarno opravdava stečeni ugled.

Istina, Scorseseov posljednji film "Vuk s Wall Streeta" najveći je financijski uspjeh njegove karijere (s američkom zaradom od 116 milijuna, odnosno 275 milijuna u svijetu), no na svim relevantnim listama najvećih američkih filmova svih vremena uvijek su tri ili četiri redateljeva naslova s De Nirom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije