Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori eu - srbija

Davor Ivo Stier traži da Srbija plati ratnu odštetu

'06.12.2012., Zagreb - Sjednica Sabora RH nastavljena je  raspravom zakonu o zastiti na radu. Davor Ivo Stier. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.01.2014.
u 17:48

Davor Ivo Stier uputio je pitanje povjereniku za proširenje Štefanu Füleu dotičući se pitanja ratne odštete

U kontekstu današnje prve međuvladine konferencije između EU i Srbije kojom započinju pristupni pregovori, zastupnik Davor Ivo Stier uputio je pitanje povjereniku za proširenje Štefanu Füleu dotičući se pitanja ratne odštete, potvrđuju iz ureda europarlamentarca.

– Poštovani povjereniče Füle, danas se održava prva međuvladina konferencija između EU i Srbije i time se otvaraju pristupni pregovori. U vašem prošlotjednom obraćanju Europskom parlamentu istaknuli ste važnost sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i njegove daljnje primjene. U tom kontekstu važno je da se također poštuju i drugi sporazumi koji potiču dobrosusjedsku suradnju. U kojoj mjeri će Europska komisija naglasiti važnost poštovanja Sporazuma o normalizaciji odnosa koji je Srbija potpisala s Hrvatskom 1996., s posebnim naglaskom na primjenu članka 7? – pitao je Stier.

Podsjetimo, članak 7 Sporazuma o normalizaciji odnosa regulira pitanje ratne odštete.

U prošlotjednoj raspravi o Srbiji u Europskom parlamentu Stier je istaknuo kako je otvaranje pristupnih pregovora povijesna prilika za europeizaciju Srbije. Takav je proces europeizacije u interesu dugoročne stabilnosti jugoistočne Europe.

>>'Sredite odnose sa susjedima, raščistite prošlost i otvorite udbaške arhive'

Komentara 123

KR
krka
18:28 21.01.2014.

To ne može biti tretirano kao ucjena, već samo zahtjev da se plati uništeno, opljačkano,pobijeno! Bravo, tako se brane interesi države, a ne ljubljenjem sa grobarom i ispijanje brlje sa rušiteljima Hrvatske!

KA
kafka
18:14 21.01.2014.

To. To, to !!! Isplata ratne odštete je nužan uvjet (ali ne i dovoljan) za ulazak Srbije u EU. .

VL
vladimir964
18:23 21.01.2014.

Ratnu odštetu treba platiti, a još prije srbijanska se politika treba javno ispričati za nedjela, dotle i ne će biti pravoga pomirenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije