Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednoglasna odluka

Povjerenstvo za sukob interesa: Pokrenut ćemo postupak protiv Tomislava Karamarka

Povjerenstvo za sukob interesa
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
18.05.2016.
u 10:45

Prema uobičajenoj proceduri, Povjerenstvo prvo donosi odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka, pa ako se odluči pokrenuti postupak, na nekoj od sljedećih sjednica utvrđuje je li Karamarko povrijedio odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o pokretanju postupka protiv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka zbog mogućeg sukoba interesa, nakon što su objavljeni podaci o poslovnom odnosu između Karamarkove supruge i njegova prijatelja Josipa Petrovića, savjetnika mađarske naftne kompanije MOL. Odluka je donesena jednoglasno.

Povjerenstvo će ispitati je li potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko sudjelovao u donošenju odluka vezano uz arbitražu koja se vodi između Hrvatske i MOL-a, može li ga to ubuduće dovesti u sukob interesa te je li se propustio deklarirati o tom poslovnom odnosu.

Povjerenstvo je 12. svibnja od Vlade zatražilo podatke vezane za arbitražni postupak oko Ine te je li Tomislav Karamarko bio povezan s odlukama u postupku, ali i tvrtka njegove supruge.

Povjerenstvo je u međuvremenu zatražilo i podatke od trgovačkog društva Drimia d.o.o., tvrtke potpredsjednikove supruge Ane Karamarko. Proučavali su predmete poslovanja s Peritus savjetovanjem.

– Pitanje je i je li Karamarko propustio javnosti objasniti svoje poslovno-privatne odnose.

Podsjetimo, nakon što su mediji objavili da je Josip Petrović preko svoje tvrtke za usluge i medijske analize u razdoblju nakon dolaska Karamarka na čelo HDZ-a najmanje dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu tadašnje Karamarkove partnerice, a sada supruge Ane Šarić, Karamarko se izuzeo iz procesa donošenja odluka vezanih uz Inu i zatražio očitovanje Povjerenstva u tom slučaju.

Prema uobičajenoj proceduri, povjerenstvo prvo donosi odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka, pa ako se odluči pokrenuti postupak, na nekoj od sljedećih sjednica utvrđuje je li Karamarko povrijedio odredbe zakona o sprečavanju sukoba interesa.

I sam Tomislav Karamarko poručio je još prošle subote kako čeka da povjerenstvo obavi svoj posao te da ima pravo na svoje stajalište o Ini i MOL-u. 

– Jedva čekam da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa obavi svoj posao i apsolutno imam pravo na svoj stav o Ini i MOL-u i svim procesima oko toga. To je sve što imam reći na tu temu i čekam da Povjerenstvo obavi svoj posao – izjavio je Karamarko za HTV.

 

Tomislav Karmarko P-163/16 by Jana Peršić

>> 'Nadam se da će Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa odluku donijeti što prije'

>> Mesić o priopćenju GONG-a: Ovaj način političkog pritiska je nedopustiv

>> Karamarko: Jedva čekam da Povjerenstvo za sukob interesa obavi svoj posao

Komentara 201

MR
mrgud55555
11:00 18.05.2016.

Dali iko zna na koji nacin je nacional dosao do tih ugovora i dali je to legalno.

WE
Wenger
14:03 18.05.2016.

Ovoj Vladi se jednostavno neda da radi svoj posao...ako se ne varam sve se dogodilo prije preuzimanja funkcije dopredsjednika Vlade..

DU
Deleted user
12:02 18.05.2016.

uhvaćen kao zec u kupusu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije