Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narančasto upozorenje

Nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Pljuskovi, grmljavina i dvije pijavice na Pelješcu

Pijavica
Foto: Toni Marinac/Crometeo
1/5
27.07.2014.
u 15:00

Ponegdje su moguće i izraženije oborine, osobito u gorskim predjelima i na Jadranu

Vrijeme u Hrvatskoj jučer se znatno pogoršalo, a Zagreb, Zadar i podvelebitski kanal zahvatilo je nevrijeme koje je izazvalo i imovinsku štetu. Na potezu Sv. Marija Magdalena-Šibuljina-Milovci-Starigrad padala je tuča veličine oraha, koja je oštetila automobile, prenose 24 sata. U Zadru je vjetar prevrnuo neke brodice, dok je u zagrebačkoj Dubravi vjetar s kuće odnio krov

Danas Hrvatsku očekuje repriza jučerašnjeg nevremena. Državni hidrometerološki zavod javlja kako će vrijeme biti vrlo promjenljivo i nestabilno, s čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje su moguće i izraženije oborine, osobito u gorskim predjelima i na Jadranu.

Narančasto upozorenje na Jadranu

Vjetar će biti slab do sjeveroistočni i istočni, na većem dijelu Jadrana umjeren, prema otvorenome povremeno i jak sjeverozapadnjak i bura, uz obalu južnog dijela jugo. Najviša temperatura uglavnom od 23 do 28, u gorju malo niža. Meteoalarm je za veći dio Jadrana proglasio narančastu razinu upozorenja, koja označava opasno vrijeme s mogućim ljudskim žrtvama i štetom, dok je za kontinenantlnu Hrvatsku razina žuta, što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Crometeo javlja da je plitka ali vrlo jaka sredozemna ciklona, koju su u Crometeu nazvali Luka, jutros imala centar nad srednjom Dalmacijom. Nevrijeme je tijekom noći prvi zahvatilo Zadar i okolicu, stiglo je s mora i donijelo vrlo obilan pljusak. U jednom trenutku mjerna postaja Zadar Poluotok zabilježila je intenzitet pljuska od 200 litara oborine na sat. Uz intenzivne oborine vjetar zapadnih smjerova je dosezao olujne udare od 70 km/h, a temperatura zraka osjetno je pala.

Dvije pijavice u Orebiću

U prvom dijelu dana nevrijeme je najjače pogodilo srednju Dalmaciju, sredinom dana nevrijeme s intenzivnom grmljavinom i pljuskovima zahvatilo je Pelješac, a na obalama Orebića pojavile su se dvije vrlo razvijene pijavice.

Neugodno vrijeme trebalo bi se nastaviti i sutra. DHMZ javlja da će biti promjenljivo uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu. Sjeverni vjetar će biti slab, dok će na Jadranu biti umjerena, mjestimice i jaka bura i sjeverozapadnjak, na južnom dijelu i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura kretat će se od 15 do 20, na Jadranu 18 do 23, a najviša dnevna od 23 do 28, u gorju malo niža.

>> Veliko nevrijeme zahvatilo Hrvatsku! Padala tuča veličine oraha

>> Vatrogasci imali više od 100 intervencija: Poplavljena ulica u Sesvetskom Kraljevcu

Komentara 4

DU
Deleted user
12:38 27.07.2014.

Trebalo bi vas sve skupa tužiti zbog uznemiravanja javnosti.

DU
Deleted user
15:49 27.07.2014.

Pravo nevrijeme uslijedit će na jesen kad konačno objave rezultate turističke sezone.

SO
sohnahoakasaa
15:03 27.07.2014.

Joj meni, moja prabaka je govorila kakvi su ljudi takvo je i vrijeme. Svejedno se nadam da bumo se popravili. Ištekavajte struju, gasite tehniku, ne pričajte na mob. i tel. i nemojte imati otovrene prozore......Uh prošlo bude ali samo da nitko ne strada.....Čuvajte se dragi Hrvateki i građani ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije