Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog kiše i vjetra

Meteorolozi izdali upozorenje za Dalmaciju!

upozorenje
Foto: Meteoalarm
1/2
19.11.2013.
u 13:15

U Rijeci meteorolozi za subotu najavljuju obilniju kišu, dok bismo u Osijeku prve pahulje snijega mogli ugledati već u nedjelju. U Splitu se obilnija kiša očekuje danas, sutra i preksutra.

Na stranicama Meteoalarma izdano je "narančasto" upozorenje zbog kiše i "žuto" upozorenje zbog vjetra u splitskoj i dubrovačkoj regiji. 

Narančasto upozorenje označava da je vrijeme opasno. "Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su mogući. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan", piše u objašnjenju narančastog upozorenja na stranicama Meteoalarma. 

Žuto upozorenje označava da je vrijeme "potencijalno opasno". Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike. Crometeo piše da se ciklona koja je u Italiji već odnijela 17 života kreće prema Hrvatskoj.   

U ponedjeljak snijeg

Pripremite kišobrane jer meteorolozi najavljuju da će nekoliko dana padati kiša, a na Jadranu bi mogla biti popraćena i grmljavinom te olujnim vjetrom. Na Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije danas će biti oblačno povremeno s kišom, a na Jadranu bi ona mogla biti i obilnija uz grmljavinu. U sjeverozapadnom području i Slavoniji nakon jutrošnje magle bit će oblačno, a poslijepodne i u noći povremeno bi moglo biti kiše. Na Jadranu se tijekom dana mjestimice očekuje olujno jugo koje će poslijepodne slabjeti. Najviša temperatura bit će od 6 na zapadnim do 12 u istočnim krajevima, a na Jadranu između 15 i 20 Celzijevih stupnjeva, piše DHMZ

Sutra će se nastaviti promjenjivo i pretežito oblačno vrijeme, s povremenom kišom, a na Jadranu mjestimice može padati obilnija kiša praćena grmljavinom. Na južnom dijelu Jadrana očekuje se jako jugo, a temperatura zraka bit će bez veće promjene. U Zagrebu meteorolozi slično vrijeme očekuju sve do ponedjeljka kada bismo mogli ugledati i prve pahulje snijega, ali one se neće duže zadržavati na tlu jer je najavljena minimalna temperatura zraka dva stupnja, a maksimalna šest stupnjeva. U Rijeci meteorolozi za subotu najavljuju obilniju kišu, dok bismo u Osijeku prve pahulje snijega mogli ugledati već u nedjelju. U Splitu se obilnija kiša očekuje danas, sutra i preksutra.

Imate li snimke ili fotografije nevremena u Dalmaciji i drugim dijelovima Hrvatske, pošaljite nam ih na mail: javi@vecernji.net

>> 2013. bit će sedma najtoplija godina od početka mjerenja

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:42 19.11.2013.

Hm, bit će kiše i snijega u 11 mjesecu. Strašno, a ja pripremio havajku sunčane cvike. Sve je u redu, inače se mjesec zove studeni, za one koji to ne znaju.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:28 19.11.2013.

Ako je zima nije ljav.

KO
Kora
12:52 19.11.2013.

Što se može kad nema krivca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije