Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedjeljom u 2

Čadež: Zlatar Violić je primjer da intelektualci nisu dobri ministri

čadež
Foto: HRT Screenshot
19.04.2015.
u 16:57

Tijekom emisije Čadež je optužio voditelja Aleksandra Stankovića kako je primao novac od Nadana Vidoševića zbog poslova koje je obavljao za Hrvatsku gospodarsku komoru

 - Slučaj Andreje Zlatar Violić primjer je da intelektualci nisu dobri ministri, kazao je u emisiji 'Nedjeljom u 2', novinar i književnik Tomislav Čadež. Pohvalio je njen znanstveni kapacitet te istaknuo kako to ne znači da zna s novcem.

Tijekom emisije Čadež je optužio voditelja Aleksandra Stankovića kako je primao novac od Nadana Vidoševića zbog poslova koje je obavljao za Hrvatsku gospodarsku komoru, što je Stanković opovrgnuo tvrdeći kako nikada nije obavljao ikakve poslove za HGK.

Kritizirao je redatelj Olivera Frljića i njegovu predstavu 'Aleksandra Zec'.

-  Neprihvatljivo je iskorištavanje imena mrtvog djeteta u političke svrhe, kazao je Čadež koji je osudio ubojstvo, ali naglasio kako su ga počinili kriminalci te da ono nije posljedica političkog djelovanja.

>> HNS bi Šipuša za ministra, sve dosad provjeravali je li 'peglao' službenu karticu

Komentara 25

NE
neverane
17:32 19.04.2015.

Na "demokratskom" Indexu i Jutarnjem niti retka o Čadežu i Stankoviću. Zasjeda politbiro u Kockici jer je Čadež prozvao Šerbedžiju kao jadnika koji je bezrazložno pobjegao devedesetih iz Zagreba. Uskoro očekujemo orkestriran napad preko režimskih medija. Neka se samo malo strpe, uskoro će im im politbiro sročit mišljenje.

ME
Merlin
17:08 19.04.2015.

hahaha, o NU2 i Čadežu koji je zbilja maestralno satro Acu tek tri retka...ekipa, svakak pogledajte emisiju, repriza je mislim u 23 hr. a bit će i na netu, na HRT na zahtjev...ovo danas je bilo ludilo, ne mrem verovatt da su ga pustili da šamara Acu...bit će belaja, to ziher nije bilo dogovoreno, sad kad Radman nazove Acu i išamara ga da zakaj je ovog zval u emisiju, ili zakaj se nije TOČNO dogovoril kaj se smije a kaj ne.....hihihi...možda Aco dobije i nogicu, btw. bilo bi već vrijeme, istrošil se, dosadan je ko dijareja...

DU
Deleted user
17:30 19.04.2015.

Konačno da je Aca dobio porciju. Iako je razvidno da nije jedini koji je imao unosne angažmane s Nadanom (šifra Šprajc), omrsio je brk lovicom - a prodika o visokom moralu naokolo da ga je mučno slušati. Samo se ne bih složio s tezom da intelektualci nisu dobri ministri jer ministar kulture per definitionem mora biti intelektualac! A sad - da li je gramziv ili ne, to je drugi par postola kako vele u Dalmaciji... Dotična je pak bila kafanska posvuduša i doista nije bilo zgodno pogledati te zapise drmusanja hrv. ministrice kulture uz turbo folk, onako pripite i na rubu da se zove policija. To pak ide pod rubriku individue, ne intelektualaca kao takvih. Kao što su nekoć TV voditeljice bile dame, govorile po par svjetskih jezika, čak i solidarne jedne s drugima i pronosile image kulture i građanstva na TVZ - tako smo danas svjedoci da su se kriteriji srozali do recimo jedne Gojan, koja je također akadem. građanka - a razlike drastične, zar ne? Ovisi i o pojedincu i o vremenima... Takav stil joj ne bi prošao prije 30 godina ni u ludilu. Onda su i min. kulture bili književnici, narod jedva da je znao o kome se radi. Danas je ministar svaki fićfirić koji znao držati pivsku flašu dok je raspredao s kvartovskim štemerima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije