Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja u robotici

Britanski veleposlanik otvorio STEM radionicu u Slavonskom Brodu

Robotika
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/9
19.08.2016.
u 16:56

Cilj je dovesti robotiku u krajeve koji su bili zahvaćeni ratom te siromašnije krajeve kako bi djecu potaknuli da se uključe u projekt i otkriju svijet robotike i kodiranja

Britanski veleposlanik Andrew Dalgleish danas (petak) je u Slavonskom Brodu otvorio posljednju radionicu iz robotike u sklopu projekta STEM auto. Riječ je o dijelu Croatian Makers lige, šireg projekta Instituta za razvoj i inovativnost mladih, u okviru koje se organiziraju besplatne robotičke radionice.

Dosad je održana 31 radionica po cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj, a uključeno je bilo 404 djece. Cilj je dovesti robotiku u krajeve koji su bili zahvaćeni ratom te siromašnije krajeve kako bi djecu potaknuli da se uključe u projekt i otkriju svijet robotike i kodiranja.

Osim suradnje na gospodarskom planu, priča o robotici također je jedna od onih na kojima bi mogle surađivati Hrvatska i Velika Britanije. - Veselim se suradnji s ljudima koji rade s djecom. Drago mi je što britansko veleposlanstvo sudjeluje u projektu koji donosi nova znanja iz programiranja i robotike.

Edukacija mladih u tim područjima danas je veoma važna. Zadovoljni smo što u programu sudjeluju mnoge škole u regiji - rekao je veleposlanik Dalgleish, koji je prije toga posjetio tvornicu Đuro Đaković, a susreo se i s čelnicima Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije.

On je istaknuo da robotika djecu uči kodiranju i automatici, ali isto tako potiče kretivnost, logičko razmišljanje, radoznalost i tehničko stvaralaštvo. Gost iz Velike Britanije, čije je veleposlanstvo jedan od sponzora projekta, s djecom polaznicima STEM auto lige osobno je zaigrao robotički nogomet.

Među sudionicima su bili i braća Filip i Franko Šulentić, učenici šestog i trećeg razreda. - Informatiku pohađam kao izborni predmet. Želim naučiti nova i proširiti postojeća znanja o robotici, koja će biti zanimanje budućnosti – rekao je Filip, dok je Franko, kojeg više zanima sport, došao s bratom da vidi koliko je robotički nogomet sličan ili različiti onom pravom i da li bi ga to moglo zanimati.

>> Hrvatski školarci pomeli konkurenciju: U robotici smo – najbolji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije