Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo riječi hvale

Britanci oduševljeni: Ovaj hrvatski otok je odgovor na španjolsku Mallorcu!

mali lošinj
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/4
09.08.2015.
u 11:41

Otok nema za ponuditi samo svjež i zdravi zrak. More je tirkizno i odlično, piše britanski Daily Mail

Što je Mallorca za Sredozemno more, to je Lošinj za Jadransko. Tako bar tvrdi britanski Daily Mail koji ovaj hrvatski biser naziva jadranskim odgovorom za najpoznatiji španjolski otok Mallorcu.

List piše kako se nešto veliko događa na Lošinju s obzirom na to da hotelska grupa Jadranka ulaže pravo bogatstvo kako bi ovaj otok pretvorila u jednu od najuzbudljivijih destinacija na svijetu.

Izgradili su i obnovili niz luksuznih hotela, a planiraju čak graditi golf-igralište sa 18 rupa i međunarodni aerodrom.

– Otok nema za ponuditi samo svjež i zdravi zrak. More je tirkizno i odlično. Talijani su preplavili otok zato što su, kaže nam naš vodič, ljubomorni na vodu – piše Daily Mail.

Gradovi Veli i Mali Lošinj sa svojim marinama i pastelnim vilama slični su talijanskim gradovima San Remu i Portofinu i jednako lijepi.

Mali Lošinj je jedan od najvećih otočnih gradova na Jadranskom moru, dok je Veli Lošinj gradić, iako ima puno zanimljiviju prošlost. Tu su građeni skupi brodovi od borovine za Mlečane i vjerojatno Osmanlije. Gradska crkva sv. Antuna je bazilika s nekoliko baroknih oltara.

– Sa suprugom i dvoje djece odsjeo sam u hotelu Bellevue u Velom Lošinju. Inače ne mogu podnijeti velike hotele, ali ovaj hotel sa 200 soba potpuno nas je iznenadio. Sve je posve novo, a atmosfera je luksuzna. Naša je soba imala spektakularan pogled na more, a na ogromnom balkonu smo imali i hidromasažnu kadu – opisuje svoje iskustvo novinar poznatog britanskog lista.

>> Na našem je otoku sve više stanovnika, dođu raditi pa ostanu s nama

Komentara 28

Avatar Abcda
Abcda
12:22 09.08.2015.

Mallorca je ofucana , upropastena , dobra je samo za masovni , jeftini turizam , za Njemce i Engleze koji se mogu opijati cijelu noc jer je sve otvoreno . Bio jednom i nikad vise. A od Losinja , imamo mi bar desetak ljepsih otoka , stvar ukusa .

Avatar nijeminišta
nijeminišta
13:36 09.08.2015.

par inormacija ovom "novinaru": Mali Lošinj nije "jedan od najvećih otočnih gradova" nego je najveći. Hotel Bellevue nije u Velom Lošinju nego u Malom.

CV
cvijece
16:32 09.08.2015.

...a kila grožđa " ili smokava "samo" 80 (osamdeset) kuna na štandu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije