Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJAJU PROSVJED

Glogoški: Ne odustajemo od naših zahtjeva, do daljnjega ostajemo u Savskoj!

prosvjed branitelja
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/7
16.06.2015.
u 13:19

Na pitanje prekidaju li se pregovori, Glogoški je rekao da nema prekida, ali se nastavljaju ondje gdje su započeti u 12. mjesecu

Nakon što su branitelji koji već 240 dana prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u protekla dva dana održali dva sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom branitelja Predragom Matićem, danas su de facto odlučili kako se takva vrsta pregovora prekida na neodređeno vrijeme.

Epilog presice u Savskoj 66 koji je održan nakon što su se sastali predstavnici braniteljskih udruga na nacionalnoj razini zapravo je veliki korak unatrag nakon dva koraka unaprijed. Naime, branitelji se po svemu sudeći vraćaju na svoje početne pozicije i kažu da će svoje zahtjeve rješavati kroz Zakon o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

– Još jednom ćemo premijeru Zoranu Milanoviću uputiti sve naše probleme kako bi naše zahtjeve mogao nadležnima uputiti na razmatranje. Žao mi je što premijer nije prepoznao da branitelji rade na zakonu. Šaljemo poruku svima nadležnim institucijama da ćemo i dalje raditi na njemu te ćemo ga do kraja mjeseca uputiti saborskom odboru za ratne veterane. Pregovori se ne prekidaju, nastavljamo. Od naših zahtjeva ne odustajemo te ostajemo ovdje do daljnjega – kazao je predsjednik udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški.

On je prijedlog o formiranju radnih skupina koji je načelno dogovoren na prošlotjednom sastanku nazvao pogreškom. Stoga zaključujemo da radne skupine u kojima bi sjedili predstavnici Ministarstva branitelja i branitelja koji prosvjeduju neće ni biti formirane.

Na pitanje prekidaju li se pregovori, Glogoški je rekao da se ne prekidaju nego se nastavljaju ondje gdje su započeti u 12. mjesecu. Dakle, kroz rad u Odboru za ratne veterane i kroz radnu skupinu pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Rekao je i da dva razgovora koja su imali s premijerom nisu bila besmislena i da su ga na tim sastancima obavijestili o svim problemima.  Izjavio je i kako će dopis koji će poslati premijeru sadržavati zapisnik sa sastanaka kako bi se vidjelo što je na njima govorio.

Kazao je i da Vlada može odmah učiniti nešto u vezi s pitanjem hrvatskih branitelja svojim uredbama, primjerice uredbe mogu riješiti problem nezaposlenih hrvatskih branitelja koji imaju zdravstvene probleme. Također, smatra da odredbe mogu zaustaviti razdvajanje braniteljske mirovine i one po posebnim propisu, jer bi to trebalo stupiti na snagu prvog srpnja.

Glogoški je izjavio i kako je upućen prijedlog da se prostor ispred Ministarstva branitelja proglasi trgom Nevenke Topalušić. Na pitanje je li zakon na kojem rade ustavni zakon, Glogoški je rekao kako ''rade na zakonu koji bi riješio njihove probleme''.

Na kraju konferencije Glogoški je kazao da osuđuju događanja na Poljudu.

– Treba oštro kazniti onoga tko je to napravio – rekao je Glogoški.

>> Branitelji i Vlada moraju naći izlaz, 
a ponašaju se kao dva ovna na brvnu

Komentara 325

Avatar zabadalo5
zabadalo5
15:50 16.06.2015.

Branitelji zaslužuju podršku hrvatskog naroda! To je sitnica naspram onog što su oni dali za sve nas!

LA
LaurenceofArabia
15:33 16.06.2015.

Drzite se decki. Hrvatska je uz vas!

PM
Polde M.
15:23 16.06.2015.

Samo ustrajte i ne obazirite se na tobožnji gubitak podrške u javnosti jer je to očajničko djelovanje agitpropa poput ovih ovdje dvojice rojice klonova koji radno vrijeme provode pišući komentare na članak Večernjeg. Vašim zalaganjem mnoge stvari su isplivale, aa vidjet će se i tko su lažni branitelji i lažni HRVI i tko ih u Ministarstvu štiti. Isto tako vašim zalaganjem spriječit će se da četnici injihovi pomagači uđu u Zakon o civilnim žrtvama pa i u novi Zakon o braniteljima koji su u pripremi i time Hrvatsku financijski dokrajče. I zahvaljujući vama spriječit će se udar na memoriju kojim se želi od Domovinskog rata napraviti građanski. Jasno je svakom tko želi znati da imate potporu svih braniteljskih udruga i svakog branitelja koji misli svojom glvom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije