Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priopćenje PBZ-a

'Božo Prka nije prijetio ministru Borisu Lalovcu'

26.09.2013., Zagreb - U muzeju Mimara odrzana je komemoracija za preminulog pocasnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovica. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
02.07.2015.
u 19:29

Predsjednik uprave PBZ-a kaže da ima dokaze o porijeklu svoje imovine koju je stekao dugogodišnjim radom

Nakon što se u više medija pojavila informacija da je bankar koji je prijetio ministru Lalovcu prvi čovjek Privredne banke Zagreb Božo Prka, iz te banke stigao je komentar u kojemu banka nije demantirala informaciju da je Prka pozvan na razgovor u Poreznu upravu, već u njemu ističu da "zaista nema govora o bilo kakvoj neprimjerenoj komunikaciji Bože Prke koja bi se mogla shvatiti kao prijetnja".

Također kažu da za svu imovinu koju je Prka stekao svojim dugogodišnjim radom postoje dokazi o njenu porijeklu. U banci objašnjavaju da je Prkin jedini inozemni račun onaj na koji prima dio dohotka sukladno pravilima matične banke, Europske središnje banke i HNB-a. Dodaju da prvi čovjek PBZ-a uredno izvršava i podmiruje sve svoje obveze u Hrvatskoj. Prka je još sredinom lipnja demantirao da "bilo gdje u inozemstvu ima ušteđevinu od 100 milijuna eura ili više, odnosno da mu je stigla obavijest o knjiženju 20 milijuna kuna kamata".

>> Lalovac: Dužnost mi je bila obavijestiti Cvitana o prijetnjama bankara

Komentara 15

NV
novo vriijeme
23:33 02.07.2015.

Prka treba objesniti kako je dokapitaliziranu PBZ sa 1 milijardom kuna imovine građana prodao za 600 milijuna i ima 100 milijuna kuna na svom računu. Ne može to biti po zakonu nikakvom čak ni Hrvatskom. Materijalna šteta od 400 milijunaa je šteta i za to treba odgovarati A to što Lalovac nije podmitljiv pa ga neka velika lova nije impresionirala a Prtka dobio živčani slom od ovakvog stava služi na ponos Lalovcu i građani će mu to honorirati.

Avatar matalan
matalan
19:51 02.07.2015.

da nema.. zamijenio je neposlušnog iz kukuruzara i vjerno služio hradezeu.. pun ko brod..

Avatar germanikus
germanikus
23:31 02.07.2015.

Ma dajte molim vas ,gdje bi on uzeo...pa pogledajte mu fizonomiju..njemu se dnevno ukazuje Gospa i kao takav je čist kao suza!Sram bilo sve koji blate poštenog domoljubnog Hrvata koji do 90-ta nije imao vlastite cipele i koji se žvercao po tramvaju i sve stekao danonoćnim i poštenim radom!Amen! Ako se ne varam ovaj filantrop već je dnom je dobio baseball palicom po svojoj tintari....čudno ,čudno čovjek nekako privači nevolje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije