Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA VLADI

Božo Prka: Kriza Agrokora povući će za sobom i druge

božo prka
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
26.04.2017.
u 14:49

Drugim riječima, jedan od najvećih bankara u državi u ime financijske industrije tražio je Vladu da svježim kreditima unutar predstečajne nagodbe osigura status najstarije tražbine koji garantira da će se ti krediti prvi vraćati.

Oko 300 poduzetnika okupilo se na radnom ručku na kojem je glavni govornik bio premijer Andrej Plenković a koji je sa sobom doveo pet ministara.

Naravno, tema je bila Agrokor i dok su se ostali poduzetnici libili govoriti o razmjeru krize predsjednik uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka jasno je najavio da će Agrokor za sobom povući još tvrtki u stečaj

- Ovo neće stati, ovo je sustav koncentričnih krugova koji se širi. Sasvim je jasno da će nekoliko srednjih i nekoliko manje velikih tvrtki završiti u predstečajnom postupku. Kako bi se osiguralo financiranje i za njih trebalo bi institut senioriteta uvesti i u zakon o predstečajnim nagodbama - rekao je Božo Prka.

Drugim riječima, jedan od najvećih bankara u državi u ime financijske industrije tražio je Vladu da svježim kreditima unutar predstečajne nagodbe osigura status najstarije tražbine koji garantira da će se ti krediti prvi vraćati.

Iako mu nije obećala da će promijeniti zakon, potpredsjednica Vlade Martina Dalić priznala je da su analize Ministarstva gospodarstva pokazale da je između ostalih problema nužno riješiti i problem financiranja tvrtki u predstečajnim nagodbama.

>> Croatia i Primorska banka ne mogu čekati na naplatu dugova

>> Sberbank razmatra prodaju 1,1 mlrd eura dugova Agrokora: 'U razgovoru smo s kupcima'

Komentara 11

KL
klokun
15:51 26.04.2017.

Prka je dio tima koji je opljačkao Hrvatsku i kao većina nekažnjeno šeta. Prka, Škegro, Valentić...

SA
Sabomerzel
16:06 26.04.2017.

Kriminalaca pitate, Bože Bože zašto si nas ostavio.

ZL
Zlatko1947
15:51 26.04.2017.

Prka je nešto pobrkao. Pa zašto bi Vlada davala kredite da spasi vaše pohlepna ulaganja u privatnu firmu. Neka propadne pa i vaši krediti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije