Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj natječaja za šefa kabineta

Božo Petrov intervjuirat će deset finalista

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.05.2016.
u 13:55

Predstojnik ureda primat će plaću od oko 11 tisuća kuna.

Birajući jednog od svojih najbližih suradnika, potpredsjednik Vlade Božo Petrov odlučio se za neobičan potez – raspisao je javni natječaj za predstojnika svog ureda. 

Velik interes za posao u Vladi

Petrov će u ponedjeljak – gotovo tri mjeseca nakon raspisivanja natječaja – osobno intervjuirati deset kandidata i kandidatkinja koji su prošli u drugi krug.  Javni natječaj za šefa kabineta potpredsjednika Vlade Bože Petrova izazvao je ogroman interes, prijavio se čak 191 kandidat, od čega je njih 156 ispunjavalo formalne uvjete natječaja. 

Prvi krug razgovora sa zainteresiranima za ovaj posao obavila je kadrovska komisija Vlade 16. i 17. svibnja. 

– Kadrovska je obavila razgovore s kandidatima i odabrala deset onih koji su ušli u najuži krug. S njima ću ja osobno porazgovarati u ponedjeljak – rekao nam je potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Kako neslužbeno doznajemo, javilo se dosta kandidata s vrlo zanimljivim životopisima, svi su (to je bio jedan od uvjeta javnog natječaja) visokoobrazovani, a imaju i radnog iskustva. U uži krug ušli su, neslužbeno doznajemo, muškarci i žene većinom u tridesetim godinama života.

– Koliko čujem i koliko vidim pristigle životopise, ima izvrsnih, stručnih mladih ljudi, baš zato sam se htio upustiti u ovo. Polazim od sebe i od puno svojih poznanika i prijatelja koji su odlični i nailaze na probleme u zapošljavanju. Ovo je jedan od primjera da želimo pustiti nove ljude u državni aparat. Jedino tako ova država može ići naprijed – rekao nam je potpredsjednik Petrov.

Kako će samo jedan ili jedna od deset “finalista” dobiti posao, iz riječi potpredsjednika Vlade zaključujemo kako bi Petrov volio kada bi neko od njih danas-sutra uspio naći posao na nekoj drugoj, adekvatnoj poziciji u državnoj administraciji ili javnoj službi. 

“Mladima smo dali šansu”

Suradnik potpredsjednika Vlade i lidera Mosta Bože Petrova kaže kako je jedan od najvažnijih razloga zbog kojih se Petrov uopće i bio odlučio da predstojnika svog ureda izabere putem javnog natječaja bio taj da deset mladih prvi put uopće dobije šansu doći na razgovor za posao u kabinet potpredsjednika Vlade RH. Predstojnik Ureda potpredsjednika Vlade po sistematizaciji je rukovodeći državni službenik s pripadajućim koeficijentom 3,177. S obzirom na to da osnovica za izračun plaće za državne službenike iznosi 5108 kuna bruto, znači da će pobjednik natječaja imati mjesečnu plaću od oko 11 tisuća kuna neto.

>> Kako će se postaviti zastupnici Mosta pri glasanju o nepovjerenju Tomislavu Karamarku

Komentara 12

Avatar Izdajnik
Izdajnik
14:08 26.05.2016.

Petrov je politička nula. Sad već odlazi u povjest.

OB
ObrenM
15:01 26.05.2016.

Po njegovom dosadasnjem vladanju, laznim obecanjima i ogromnoj narcisoidnosti biti ce mu uskoro potrebit psihijatar svijetskog znacaja i znanja.Moguce da ce i trajno ostati u ustanovi zatvorenog tipa.

DU
Deleted user
16:30 26.05.2016.

Prije ce se raspasti Vlada no sto se ovaj smisli izabrati najblizeg suradnika. Kad tom brzinom radi za sebe sto tek Hrvati mogu ocekivati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije