Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.02.2015. u 12:00

Hrvatska će tako biti puna života, a Rab prazan od aviogostiju

Darko Lorencin, ministar turizma, objavio je novi slogan Hrvatske turističke zajednice „Hrvatska. Puna života.“ U slogan se savršeno uklapa bjelonokta vjetruša, ptičja vrsta zbog koje je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode odbilo zahtjev za gradnju aerodroma na Rabu. Bjelonokta vjetruša doduše ne gnijezdi se na Rabu nego na susjednom otoku Dolinu, ali su nadležni procijenili da bi aerodrom uznemirio ptice. Hrvatska će tako biti puna života, a Rab prazan od aviogostiju jer zašto bismo im olakšali dolazak gradnjom aerodroma.

Tražio raspravu u ORaH-u pa dobio disciplinski postupak

Kristijan Grđan, jedan od osnivača ORaH-a, istupio je iz stranke zbog nedemokratskih metoda stranačke predsjednice. Njegov je grijeh što je pokušao inicirati na Glavnom forumu stranke raspravu o rezultatima predsjedničkih izbora i političkoj šteti koju je ORaH pritom pretrpio.

Umjesto rasprave, putem maila, kako je predlagao, protiv njega je Predsjedništvo ORaH-a pokrenulo disciplinski postupak. Neiskusni Grđan ipak zaboravlja da je Mirela Holy zanat ispekla davno prije ORaH-a – u SDP-u.

Za Čačićev ulazak u Sabor potrebne nove izmjene zakona

Radimir Čačić, predsjednik NSR, nazvao je SDP i HNS „političkim smećem“ uvjeren da su u izmjene izbornog zakona išli da spriječe njegov izbor u Sabor. Njemu bi da uđe u Sabor više odgovarale izmjene izbornog praga. Na jedan ili dva posto.

B. Borzan u Bruxellesu drumom, a J. Radoš šumom

Biljana Borzan, eurozastupnica SDP-a, dobila je bitku u Europskom parlamentu, gdje je prihvaćen njezin amandman na Rezoluciju kojim ubuduće postaje obvezno navođenje zemlje porijekla mesa. „Valjda je svakome važno što stavlja na stol“, misli Borzan, čije mišljenje ne dijeli koalicijski partner, drugi Kukuriku eurozastupnik, Jozo Radoš. Ne samo što je glasao protiv amandmana kolegice Borzan, već je i gorljivo obrazlagao zašto navođenje zemlje podrijetla mesa nije važno. Radoš smatra da je takav zahtjev u vremenima krize pretjeran jer dovodi do povećanja troškova proizvodnje, inspekcijskog nadzora i u konačnici viših cijena mesnih prerađevina. Zemlja podrijetla nesložnih zastupnika: Hrvatska.

Komentara 1

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
12:08 13.02.2015.

Nažalost "čobani" će se sa vjetrušom obračunati kao što su se obračunali sa supovima. P. S. Brišite komentar ako sam uvrijedio pastire.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije