Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političke poruke crkve

Biskupi za referendum, Bozanić primio Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
16.09.2014.
u 09:41

Biskupi su odobrili da udruga "U ime obitelji" pred crkvama prikuplja potpise za referendum o izmjeni izbornog zakona

Kardinal Josip Bozanić primio je jučer Kolindu Grabar-Kitarović, a biskupi su odobrili udruzi "U ime obitelji" prikupljanje potpisa za referendum pred crkvama. Te su dvije crkveno-političke vijesti stigle jučer poslijepodne s Kaptola, a mogu se iščitavati kao otvorena podrška crkvenog vrha političkim promjenama u Hrvatskoj i udruzi "U ime obitelji", ali mogle bi se protumačiti i kao potpora HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji.

"Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak, 15. rujna 2014. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, gospođu Kolindu Grabar-Kitarović, kandidatkinju za predsjednicu Republike Hrvatske", pisalo je u šturom priopćenju koje je odaslao Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, kao i zajedničku fotografiju iz tzv. crvenog salona Nadbiskupskog dvora u Zagrebu.

Hrvatski biskupi, točnije Stalno vijeće HBK, odobrili su skupljanje potpisa za referendum "U ime obitelji" pred crkvama.

"Biskupi nemaju ništa protiv referenduma ako on doprinosi plodonosnijoj i većoj demokratičnosti, te uz to promiče i služi općem dobru društva. Pogotovu ako se njime ne krše pozitivni državni zakoni i propisi RH, te pri tome ne narušavaju kršćanske vrijednosti koje su važna sastavnica hrvatske kulture. U tom vidu daje se mogućnost građanskoj inicijativi 'U ime obitelji' da skuplja potpise ispred crkve", poručuju biskupi.

Na Kaptolu ne žele komentirati ove dvije informacije, tvrdeći nam da se biskupi i svećenici neće uključivati u predizbornu kampanju i davati podršku bilo kojoj političkoj opciji, odnosno da se ovdje izlazi ususret inicijativi jedne građanske udruge s jedne strane, a s druge da predizborna kampanja za predsjedničke izbore još nije započela pa se susret kardinala Bozanića i predsjedničke kandidatkinje Grabar-Kitarović "ne može stavljati u takav kontekst".

>>Mijenja li Crkva svoj odnos prema strankama

Komentara 33

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
09:48 16.09.2014.

Sa sigurnošću možemo ustvrditi kako su svi za promjenu na predsjedničkom mjestu...

SA
santos008
10:30 16.09.2014.

I Bozanic i Kolinda znaju da ih hrane katolici [ 85%],kako njih tako i cijelu Vladu i Sabor sa gospodinom Agnostikom i usput pune proracun drzave iz kojeg se finansira masa dzabolebarosa i propalica koji nam sada rasprodaju ocevinu.

IH
ihvadasniht
12:12 16.09.2014.

Bozanic ce ostati zapamcen kao najgori kardinar u povijesti HKC jer pod njegovom "svetom" palicom ima više ustaško-fašisoidnih biskupa nego za vrijeme ndh,nikada se više................... crkva nije bavila potikom i nikada se manje nije bavila duhovnošcu i vjernicima,...............pod njegovim stolovanjem crkva se potpuno otudila od pravih vjernika,...................izgubila je osjecaj za skromnost,poniznost i biblijske vrijednosti na koje se on poziva,upravo njegovom zaslugom i zaslugom njegovih biskupa pravi vjernici više nemaju svoje mjesto okupljanja,....................svoj mir i spokoj jer od udbaša i lažnih vjernika više ne mogu ni uci u crkvu .... može i Isus doci, HDZ ce i dalje ostati kriminalna organizacija..................Žalosno je trošiti bilo kakve rijeci za još jednu Jacu sa naslovne strane.... kasni za Barbika za . 20 godina samo je trebala pjevati Sanaderu za rockas ili iskociti iz torte............ .--------------------------------------------------------------------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije