Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Biskupi imaju poruku za svećenike u vezi ispovijedi pobačaja

naslovnica
Foto: VL
15.03.2017.
u 00:00

Biskupi objavili korizmeno pismo u dugu pape Franje

Biskupi Zagrebačke metropolije, koja obuhvaća Zagreb, Varaždin, Sisak, Bjelovar i Križevce, predvođeni nadbiskupom zagrebačkim kardinalom Josipom Bozanićem uputili su korizmenu poruku u duhu pape Franje i pozvali vjernike na ispovijed grijeha pobačaja.

Pozivamo vjernike koji u svom srcu nose težak ožiljak zbog sudjelovanja u grijehu i kažnjivu djelu pobačaja neka u milosnome korizmenom vremenu pristupe sakramentu pomirenja i osjete da je Bog bogat milosrđem.

Biskupi su se posebno obratili svećenicima, budući da upravo oko odrješenja grijeha pobačaja vlada svojevrsna zbunjenost kako među vjernicima tako i među ispovjednicima, biskupi kažu kako drže potrebnim „podsjetiti svećenike, služitelje sakramenta pomirenja, te upoznati vjernike sa svim vidicima toga teškog grijeha, kao i s putem milosnoga opraštanja pomoću sakramenta svete ispovijedi".

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili u našem e-izdanju

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Bitka za Zagreb: Milijan Brkić predvodit će listu HDZ-a

>>Cijepljenje protiv ospica mora biti obavezno

>>Večernji u Špičkovini: Pijetli su jučer posljednji put zakukurikali

>>Novi model i reorganizacije MUP-a

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Parousia
Parousia
02:40 15.03.2017.

Neka im dragi Bog oprosti i smiluje im se

AA
aaagotal
07:43 15.03.2017.

Trebali bi biskupi ozbiljno porazgovarati sa Vladom RH! Jer kada netko tko ima sreće da radi, to čini za 3000 KN, to znači da će mu penzija biti 1000 KN! Tako se neda živjeti! Može se desiti da mladi prestanu plačati mirovinski fond i uplaćivati novac u strana Osiguranja za penzije! Što će se tada desiti? A o odlasku ljudi raditi u Inozemstvo, neću ni pričati! Za to bi Biskupi tebali tražiti oprost grijeha, a pobačaj ostaviti na miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije