Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beus Richembergh:

'Ako SDP želi izgubiti predsjednika stranke, neka kandidira Bernardića za gradonačelnika Zagreba'

goran beus richembergh
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.01.2017.
u 09:43

Tamo gdje HNS ima bolje ljude mi smo predložili ih, tamo gdje SDP ima bolje predložili smo njihove. Ja ne vidim u čemu je problem, kaže HNS-ov saborski zastupnik

Saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh komentirao je situaciju u kojoj su se našli s SDP-om, a zbog kandidata za gradonačelnika Zagreba. Kaže kako HNS nema problem kao što ga ima SDP.

– Nismo prošli stranačku borbu, dijelili se na klanove, mi smo opušteniji i normalno komuniciramo. Kad idete na izbore, jedina šansa da uspijete je da imate najboljeg kandidata. To je sva mudrolija. Nitko više ne može dobiti izbore samo jer je HNS ili SDP – rekao je Beus Richembergh za N1.

Na pitanje je li moguća opcija da SDP kandidira Davora Bernardića, a da se Anka Mrak Taritaš povuče, kaže da nije.

– To može biti refleksija nečijih želja. To je njihovo pitanje. Ako žele ostati bez predsjednika onda je to dobar put. Gurnuti ga u vatru i imati opet izbore za predsjednika. Treba tražiti rješenja. Sve političke snage koje žele promjene moraju ići s jasnom politikom. Tamo gdje HNS ima bolje ljude mi smo predložili ih, tamo gdje SDP ima bolje predložili smo njihove. Ja ne vidim u čemu je problem. Sve ostalo je igra. Ako želimo promijeniti stanje u Zagrebu ne treba mudrovati. Anka Mrak Taritaš je službeni kandidat i to se neće mijenjati – zaključuje HNS-ovac.

>> Šef se ne šalje u boj za treće mjesto 

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
10:23 19.01.2017.

anka sad ima neki, realnih, 10% podrške. manimo se 'anketa'. bero, još se nije ni kandidirao, ima realno veću podršku. ako sdp ne ide sa svojim kandidatom, anka će dobiti dodatnih 5% glasova. ne više. njezina popularnost je realtivno vleika,eika, ali među populacijom koja ne izlazi na izbore, ali voli komentirati sve i svašta po društvenim mrežama. sdp mora ići sa svojim kandidatom. zagreb je zagreb, i ne može se usporediti sa niti jednim naseljem u zemlji. prošetati se zagrebačkim blatom znači više nego ijedna uređena jadranska šetnica. to znaju svi. hns je shvatio da će sdp početi sam ići na izbore, i sad na svaki način pokušavaju zadržati koaliciju. jer bez sdp-a, hns u saboru ima jedno mjesto, lokalno i regionalno dosta manje mandata. negdje će sdp izgubiti pokoji mandat, ali generalno će ostati na istom, a hns manje dobijati. nema potrebe strašiti, da je anka bolji kandidat, i da je sdp-u bolje da ju podrži, jer će, pazite, bero izgubiti izbore za gradonačelnika zagreba, pa će morati dati ostavku na mjesto šefa stranke?! pa što sad, bero je pokazao da zna i može čekati. osim toga, nije on neki vrli političar, on je prije svega fizičar matematičar. a takvi kalkuliraju i igraju na duge staze. da se voli izletavati, davno bi otišao sa bandićem, ali nije. dočekao, bolje reći, zaradio, mjesto šefa stranke. a ovaj goran, nekadašnji emir iz goražda, nije baš neki kalibar i moralna vertikala. zato, pustite anku nek se bori i dalje, možda uđe u drugi krug, a možda ne. ne ovisi to o sdp-u, hoće li ili neće ju podržati. sve ovisi o jednom drugom čovjeku, hoće li ga ili neće privesti.

YE
yelahiah
13:45 19.01.2017.

Normalno da je Bernardic trn u oku,ide u crkvu,hrvat je i sve ono sta sdp dosada nije imao,nedaj se smesti Bernardicu od ovakvih drugova a pogotovo ne od ovog laznog njemca sa kojim dirigira vesna pusic,hns, kuzis,mrak taritas i tee fore,hoce Zagrebom vladati a proce kao besna za UN...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije