Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez komadine

Bernardić, Jovanović i Rajko Ostojić SDP-ovi koordinatori za izbore

Zoran Milanović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
Autor
Ivanka Toma
20.08.2014.
u 21:07

Kandidate je predložio predsjednik SDP-a, premijer Zoran Milanović

Nakon ljetne stanke u srijedu se sastalo predsjedništvo SDP-a i utvrdilo listu kandidata njihovih koordinatora za predstojeće parlamentarne izbore. Kandidate je predložio predsjednik SDP-a, premijer Zoran Milanović, a nakon predsjedništva stranke treba ih potvrditi Glavni odbor SDP-a koji će se sastati 6. rujna.

U prvoj izbornoj jedinici koordinator bi trebao biti predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, u drugoj će taj posao obavljati predsjednik SDP-a u Bjelovarsko bilogorskoj županiji, Vedran Babić. Koordinator u trećoj jedinici bi trebao biti predsjednik SDP-a u Varaždinskoj županiji Mario Habek, u četvrtoj bi to trebao biti predsjednik SDP-a u Osječko baranjskoj županiji Domagoj Hajduković, u petoj Zdravko Ronko, u šestoj izbornoj jedinici bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić, u sedmoj Damir Mateljan iz karlovačkog SDP-a, u osmoj, riječkoj izbornoj jedinici koordinator bi trebao biti bivši ministar prosvjete, znanosti i sporta Željko Jovanović, u devetoj načelnik općine Tisno Ivan Klarin, a u desetoj Darko Parić iz Splita.

Na prošloj sjednici predsjedništva održanoj prije godišnjih odmora Milanović je predložio da kriteriji koordinatora za parlamentarne izbore bude da ne budu sudionici izvršne vlasti, kako u Vladi, tako i na lokalnoj razini. Po tome su kriteriju isključeni ministri, ali je otpao i primorsko goranski župan Zlatko Komadina. Komadina je, i nakon što su se stišale sve strasti povodom burne sjednice Glavnog odbora SDP-a na kojoj je bilo puno kritike na račun Milanovića, i to zbog izbacivanja Slavka Linića iz stranke, jedini nastavio javno kritizirati Milanovića i oponirati mu.

Kriterij da ministri ne budu koordinatori za iduće parlamentarne izbore na prošloj sjednici predsjedništva SDP-a nije podržao jedino ministar obrta i malog poduzetništva Gordan Maras. Neki članovi predsjedništva, poput Davora Bernardića, nisu bili na toj sjednici.

>> Linić izbačen iz SDP-a sa 50 glasova ZA, 47 PROTIV

>> 'S kolegama koji diskreditiraju SDP ne mogu biti na istoj platformi'

Komentara 6

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:28 20.08.2014.

Najviše me boli kolika smo podijeljena nacija postali...da jednom Zokiju dajemo glasove da vodi RH, strašno..

MA
margaritas
21:54 20.08.2014.

Sramota zemlja pred bankrotom a oni idu u novu kampanju

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:55 20.08.2014.

A jakih li seoskih strančarskih mozgova, nedo ih bog nikome......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije