navigacija Hrvatska 65
PRIMOPREDAJA U MINISTARSTVU

Barišić odbacio sve optužbe pa citirao Glavaša: 'Neka presude ne donose mediji, neka presude donose sudovi'

Za kraj je ostavio tvrdnju prema kojoj je koristio ili tražio kredit s povlaštenim kamatama. Barišić tvrdi da nikada u životu nije dobio, a niti tražio kredit u ustanovi u kojoj je radio

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predrag Šustar prepustio je svoje ministarstvo Pavi Barišiću koji je primopredaju iskoristio da se očituje o kontroverzama koje su se pojavile u medijima.

Barišić je kazao kako je izneseno mnoštvo tvrdnji za koje tvrdi da nisu bile točne. Izdvojio ih je pet. Prvo je demantirao da je smijenjen s mjesta ravnatelja Instituta za filozofiju.

– Ta tvrdnja nije točna, ja sam završio svoj mandat – kazao je Barišić i dodao da je ondje proveo 10 godina.

Druga tvrdnja bila je vezana uz to da je držao 19 kolegija, trostruko više od norme, i nju je također odbacio. Nakon toga dotaknuo se pitanja dnevnica i putnih naloga.

– Nikada u životu nisam naplatio dvostruke dnevnice i dvostruke putne naloge. Kategorički to tvrdim – kazao je Barišić i dodao da nema potrebe širiti dezinformacije.

Vezano uz pitanje plagijata, kazao je kako je prije pet godina upućena prijava protiv niza uglednih znanstvenika u njegovoj struci.

– Četiri tijela su se očitovala u tome i sva su tijela odbacile takve prijave – poručio je Barišić.

Za kraj je ostavio tvrdnju prema kojoj je koristio ili tražio kredit s povlaštenim kamatama. Barišić tvrdi da nikada u životu nije dobio, a niti tražio kredit u ustanovi u kojoj je radio.

– Nema nikakvih nečasnih radnji – poručio je Barišić i za kraj citirao Branimira Glavaša: – Neka presude ne donose mediji, neka presude donose sudovi.

Njegov prethodnik, Predrag Šustar, poručio je kako sveučilišta čeka reforma.

– Kasnimo s reformom, taj dio se mora odraditi do kraja. Dosta je napravljeno, međutim treba imati hrabrosti i političke volje. Ako se to ne napravi, dokument kurikularne reforme ostat će samo slovo na papiru – izjavio je Šustar.

Dodao je kako se vraća radu sa studentima te je kazao kako je uživao u ovom razdoblju "bez obzira na poteškoće koje su imali".

– Gušt je bio velik – rekao je Šustar i dodao da je Barišić pravi izbor.

>> Tko su Plenkovićevi ministri, kakve su im kvalifikacije i kako su prošli na izborima

>> Plenković: Pavo Barišić ima moje povjerenje

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

13
Registracija
 • gradjaninhr gradjaninhr

  20.10.2016 u 11:23h

  Svatko tko dolazi na visoku javnu duznost treba imati karijeru bez i jedne mrlje. Zalosno je koliko se zapostavlja kvaliteta obrazovanja u nasoj zemlji, jer ono je prva osnova kvalitetnog i uspjesnog razvoja svake zemlje. Visoko skolstvo kod nas u velikom je zaostatku za razvijenim zemljama. Gdje su nasa sveucilista na europskim rang listama, o svjetskima da ne govorimo? Sramotno je da netko tko je akademik toliko lose govori engleski da mu se podsmjehuju na portalima. Kakva je to biografija novog ministra, kada se vec na samom pocetku njegovog mandata izvlace skandali gdje su ga primjerice sami profesori optuzili za plagiranje?
  11 100% 0
 • Machak Machak

  20.10.2016 u 11:26h

  Citirao je Glavaša? Time je sve rečeno. Pametnom i više nego dosta.
  9 100% 0
 • hellen3353 hellen3353

  20.10.2016 u 11:29h

  @gradjaninhr Potvrda tvoje izjave je kolicina placenih prevoditelja!
  7 100% 0
 • Markovilis Markovilis

  20.10.2016 u 15:17h

  Nije još u rangu kapitalca ali definitivno je sklon muljanju i marifetlucima.
  0 0% 0
 • hopeless

  20.10.2016 u 14:03h

  Nevin k'o beba u kolijevci, sve mu je to smještao HDZ pod čijom vlašću je bio visoki dužnosnik. Za ovakvo trabunjanje uistinu moraš steći zvanje prodavača lopovske filozofije!
  0 0% 0
 • skypilot skypilot

  20.10.2016 u 13:14h

  Barišiću te gluposti pričaj doma svojima ako su toliko ludi da te uopće hoće slušati. Naši sudovi u ovakvim političkim papazjanijama kao što je tvoja redovito donose oslobađajuće presude. Zašto? Zato jer su korumpirani do kosti i indoktrinirani udbaškim duhom.
  1 100% 0
Pregledaj sve komentare