Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operacija Agram

Bandić nije sam u ćeliji, Ljubičić donio i liječničke nalaze

bandić
Foto: Arhivska fotografija/ Željko Hladika/Pixsell
23.10.2014.
u 09:00

Pravilo je da uhićeni koji se terete za ista kaznena djela nisu zajedno u ćeliji

Bilo je oko 21 sat kada su vozila pravosudne policije u zatvor Zagreb dovezla uhićenike u akciji Agram. Još je nekoliko sati potrajalo dok je i posljednji od njih dvanaestero smješten u ćeliju. Neki od njih, poput predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, sa sobom su ponijeli i medicinsku dokumentaciju koju imaju otprije. Ljubičić je, doznajemo, nedavno operiran. Milan Bandić nije se žalio na zdravstvene tegobe. Svi oni koji su ponijeli liječničke nalaze i kojima je nužna medicinska skrb moći će je ostvariti u zatvorskoj bolnici. Dvojica pritvorenih jučer su ondje i pregledana, nakon čega su vraćeni u Remetinec. Ljubičićev odlazak odgođen je zbog istražnih radnji koje su jučer provođene.

Tek ako tamo ne bude uvjeta za njihovo liječenje, omogućit će im se odlazak u vanjske bolnice. U roku od 24 sata od prijama u zatvor obveza je da svi budu liječnički pregledani.

Uhićenici iz akcije Agram razmješteni su po zatvorskim sobama na prvom, drugom, četvrtom i šestom odjelu, koji su i inače “rezervirani” za istražne zatvorenike. Ispoštovano je pravilo da uhićene osobe koje se tereti za ista kaznena djela nisu zajedno u ćelijama. Nitko od njih nije sam u ćeliji, pa ni Milan Bandić. Takvih je jednokrevetnih soba od desetak četvornih metara u Remetincu oko deset. U ovom zatvoru trenutačno ne vlada gužva kao što je to bio slučaj prijašnjih godina, kada je u pritvor doveden bivši premijer Ivo Sanader, koji je jedno vrijeme imao “cimere” pa se zbog toga žalio i tražio da bude sam.

Prije nego što su Milan Bandić i ostali u utorak krenuli na počinak, zatvorski službenici utvrđivali su njihov identitet, odnosno uspoređivali osobne s podacima dobivenima sa suda. Svima su pregledavane osobne stvari. Obavljeni su i pregledi tijela. Sve ono što nisu smjeli unijeti sa sobom u ćeliju, popisano je i pohranjeno na pologu stvari. Za osobne isprave, dragocjenosti i novac dobili su potvrdu. Novac koji imaju na pologu moći će trošiti u zatvorskoj kantini. Ondje mogu kupiti hranu, cigarete, piće, stvari za osobnu higijenu, tisak... Onaj tko nema novca za sredstva za osobnu higijenu, dobit će ih od zatvora. Među uhićenima i pritvorenima u akciji Agram takvih zacijelo nema.

Posjeti su istražnim zatvorenicima u Remetincu ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom. Za njih je nužno dobiti dozvolu suda, u ovom slučaju zagrebačkog Županijskog suda. Stalnu dozvolu za posjet zatvorenicima imaju jedino odvjetnici.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>> Predloženo 270 svjedoka. Saslušani će biti i Mila Horvat, Sandra Perković, Davor Jelavić, Ivo Jelušić...

>> Pao zbog posla svoje zamjenice koja sada vodi Plinaru

Komentara 62

HR
Hrvatska3014
09:18 23.10.2014.

Medijska prašina se pretvara u oluju. Pretjerujete sa istom temom

HR
Hrvatska3014
09:19 23.10.2014.

Operacija - Medijski spin

NA
narod1
09:39 23.10.2014.

A jeste bijedni sa tim naslađivanjem sa Bandićem. Da Bog da se vama isto desilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije