Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić

'Nema povlačenja tužbe za genocid bez podataka o nestalima'

Božićni domjenak SNV-a
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
04.01.2014.
u 14:07

Pupovac kaže da Srbi trebaju obnovljene kuće, dodijeljene stanove i radna mjesta

Na tradicionalnom predbožićnom druženju Srpskog narodnog vijeća okupili su se vodeći ljudi hrvatske politike. Iako se očekivao, premijer nije nazočio druženju međutim, saznajemo da se unaprijed ispričao zbog drugih obaveza.

Glavne teme bile su referendum o ćirilici i položaj Srba u hrvatskom društvu. Milorad Pupovac istaknuo je da su Ćirili i Metod priznati i  u katoličkoj i u pravoslavnoj crkvi  kao zaštitnici Europe.

- Demonizacija jednog od njihovih pisama i opasnost od antićiriličnog referenduma prijeti u našem društvu zato pozivam sve dostojanstvenike Crkve i dužnosnike politike da pozovu na prestanak ove kampanje, pomirljivo je rekao Pupovac u božićnom duhu.

Okret budućnosti

Ustvrdio je da ukoliko u tome ne uspijemo da će i 2014. godina biti godina sukoba iz prošlog stojeća te da se treba okrenuti budućnosti u kojoj je prije svega najvažnie zaustaviti pad BDP-a i donijeti programe nove politike reindustrijalizacije i agrarizacije jer bez toga rezanjem javne potrošnje samo ćemo se ugušiti u nezaposlenosti.

Srbi trebaju obnovljene kuće, dodijeljene stanove i radna mjesta kao i da im se u ovoj godini vrati imovina, smatra.

Umjesto revizije prošlosti, kazao je Pupovac, treba nam revizija sadašnjosti, a osvrnuo se i na međsobne tužbe za genocid između Hrvatske i Srbije pa zaključio da ni jedna ni druga strana nema osnove za njih.

Retrogradni procesi

Gradonačelnik Milan Bandić želi europejski i multukulturni Zagreb pa je u božićnom duhu istaknuo da su i pravoslavci i katolici isto kršćansko stado s dvije glave.

Ministri Milanovićeve vlade bili su puno konkretniji u osudi izvora eventualnih novih sukobljavanja dva naroda pa je tako Vesna Pusić poručila da ova zemlja nije i neće biti u rukama jedne grupe bila ona većinska ili manjinska te da svi imamo odgovornost za stvaranje države u kojoj će vladati europski duh.

- U svim novim članicama EU dolazilo je do neke vrste retrogradnog procesa u društvima i oživljavanja ekstremne desnice. Hrvatska razlika je u tome da vlada ne stoji na toj poziciji kao što ne stoji ni većina građana već stojimo na poziciji napretka i kretanja prema izgradnji Hrvatske kao eurospke države.

Ranko Ostojić ponovio je riječi premijera Milanovića s lanjskog domjenka SNV-a da se zalaže život a ne suživot.

- Prema svima oni koji su spremni bučno i glasno iskazati nepovjerenje prema državi, neće biti tolerancije.

Božićni domjenak završen je uz tradicionalno kidanje pogače i čestitku Božića s tradicionalnom "Hristos se rodi".

Komentara 87

CV
crna vrana
15:21 04.01.2014.

Ovi antifabožićni derneci u Pupovčevoj režiji su više nego degutantni. Na njima se baljezga o svemu samo ne o poruci Božića. Ova Pupovčeva samopromocija, kojom on sebi dokazuje da je netko i nešto u Hrvatskoj je popoprimila lakrdijaški prizvuk. Na tzv. božićnom domjenku dijeliti nekakve nagrade i povelje za doprinos tzv. antifašiznu je blasfemija sui generis. Tim više što su se ovdje povodom Božića okupili mahom ateisti , od kojih su neki gorljivi protuteisti. Kad ih na kupu vidiš, to je Bogu za plakat !

Avatar Django
Django
15:16 04.01.2014.

"Pupovac kaže da Srbi trebaju obnovljene kuće, dodijeljene stanove i radna mjesta" - a Hrvate tko šiša....kao i u bivšoj državi. "Ranko Ostojić ponovio je riječi premijera Milanovića - Prema svima oni koji su spremni bučno i glasno iskazati nepovjerenjenje prema državi, neće biti tolerancije."........a tek ova izjava!!! Nemoj da mi netko peva "Ustani bane" ili "Vilu Velebita", jer će odma završi u apsanu, zmija ustaška....

CV
crna vrana
15:23 04.01.2014.

- Prema svima oni koji su spremni bučno i glasno iskazati nepovjerenje prema državi, neće biti tolerancije. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kad se budala poistovijeti s državom onda maše pendrekom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije