Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković

'Dogovorili smo da PPD nastavi s opskrbom plina za Petrokemiju'

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
Autori: Bojan Arežina, Hina
07.04.2017.
u 12:31

Zbog obustave isporuke plina, u kutinskoj Petrokemiji u noći s četvrtka na petak obustavljena je proizvodnja amonijaka

Premijer Andrej Plenković rekao je danas da je postignut dogovor da PPD nastavi s opskrbom plina za Petrokemiju.

– U svjetlu okolnosti i odnosa Petrokemije s PPD-om, kao glavnim dobavljačem plina, mi smo danas dogovorili da PPD nastavi s opskrbom plina, tako da će se danas normalizirati proizvodnja u Petrokemiji – rekao je Plenković nakon jutrošnjeg sastanka s predsjednikom Uprave te tvrtke Đurom Popijačem i šefom PPD-a Pavlom Vujnovcem.

Premijer je apelirao na sindikate i sve zaposlenike da normalno nastave svoje aktivnosti, što je važno za Kutinu, za Moslavinu i u konačnici za hrvatsku poljoprivredu.

– Vlada RH kao većinski vlasnik Petrokemije angažirat će se na pronalaženju sredstava koja bi omogućila dodatnu likvidnost Petrokemije, a naravno da nas u perspektivi očekuje kvalitetan i ozbiljan proces restrukturiranja, pa i dokapitalizacija kako bi se osigurala dugoročna održivost – istaknuo  je Plenković.

 

– Proizvodnja u Petrokemiji će se nastaviti, ona u najvećoj mjeri nije bila zaustavljena ni danas – rekao je Popijač.

Vujnovac je rekao da je dug Petrokemije prema PPD-u veći od 300 milijuna kuna te da su ovime dali vremena vlasniku i Petrokemiji.

Zbog obustave isporuke plina, u kutinskoj Petrokemiji u noći s četvrtka na petak obustavljena je proizvodnja amonijaka, temeljne sirovine za proizvodnju mineralnih gnojiva, a Stožer za obranu Petrokemije uputio je u petak ujutro pismo Vladi zbog bojazni od prestanka proizvodnje i upitne budućnosti i sudbine radnika Petrokemije i grada Kutine.

Odgovarajući na moguće pokretanje Zakona o izvanrednoj upravi u slučaju Agrokora, Plenković je rekao da je Zakon na snazi te da su odredbe poznate.

– Ako se te odluke donesu, Vlada će biti spremna – rekao je Plenković.

Plenković je rekao da je njegova nedvojbena impresija nakon jučerašnjeg sastanka s koordinacijskim odborom banaka da su one spremne dati novu, svježu likvidnost Agrokoru koja bi omogućila redovito poslovanje, deblokadu i isplatu plaća.

Za Antonija Alvareza rekao je da je on u ovom trenutku angažiran da pomaže kompaniji u svojstvu savjetnika.

– O budućem angažmanu razgovarat ćemo poslije – rekao je Plenković.

Apelirao je na strpljenje dobavljača te rekao da će se idućeg tjedna, prema njegovu dubokom uvjerenju, situacija u gospodarstvu i Agrokoru stabilizirati.

>> Stožer za obranu Petrokemije uputio pismo Vladi

>> Petrokemija: Noćas se zbog obustave isporuke plina zaustavlja pogon amonijaka

Komentara 25

DU
Deleted user
12:35 07.04.2017.

Ma koga briga za proizvodnju. Bitno da se ne diraju agencije, uredi...

Avatar dras32
dras32
12:12 07.04.2017.

Sisačka Petrokemija??? Da nije možda ipak u Kutini?

SD
sve_dalje_od_HR
12:53 07.04.2017.

Dobro je, dobro! Rusi nam jučer pomeli državni proračun i maznuli Agrokor, danas Petrokemiju preko PPDa (Gazprom), što je sutra???? Plenkoviću daj se odi još malo preseravat i glumit velikog Europejca po Ukrajini pa možda se dva minusa pretvore u plus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije