Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.10.2014. u 14:00

Internet gori, svatko ima svoje mišljenje o uhićenju gradonačelnika koji dela i liže snijeg s ulica... Zato su i okolnosti uhićenja tema

Ako Krešimir Krsnik, odvjetnik Milana Bandića, uporno pred kamerama ponavlja da je njegov klijent uhićen zato da se "skine fokus s puno važnijeg suđenja, onog u Njemačkoj", onda je to također tema, rekao je Igor Peternel iz HHO-a u Studiju 4 HTV-a. I tako potegao važno pitanje. Jer, ako Bandić nije uhićen baš sada zbog politički zgodnog tajminga, tada bi Krsnik zajedno s odvjetnicima Ljubičića i Pripuza morao odgovarati za svoje vrlo ozbiljne izjave, a Dinka Cvitana trebalo bi pustiti da u miru dalje radi svoj posao na lokalnim šerifima. Ako je pak Bandićevo hapšenje motivirano isključivo politički, tad u državi treba postaviti mnoga pitanja.

Uhićenje gradonačelnika najvećeg grada u zemlji san je svake televizije. Urednici ne moraju smišljati teme, informacija je i previše, ali treba prepoznati one na koje javnost najburnije reagira. Jedna od tih upravo je tajming uhićenja. Igor Bobić rekao je u prvoj minuti RTL-a Danas: "Internet gori, svako ima svoje mišljenje o uhićenju zagrebačkog gradonačelnika". I zato je važno razjasniti prave motive progona, kako zbog svih koji slave Bandićevo hapšenje, tako i zbog nemalog broja onih koji obožavaju gradonačelnika koji stalno "ide delati". Je li doista točno, kao što je izjavio Ljubičićev odvjetnik Veljko Miljević, da se zbog Bandićevih inkriminacija ne hapsi nedjeljom? Šteta je jedino što su se dvojica gostiju u studiju Tončice Čeljuske, a uz Peternela gostovao je Munir Podumljak iz Partnerstva za društveni razvoj, kao tipični predstavnici nevladinih organizacija, umalo počerupali oko toga tko jest ili nije dobio pare od tog istog Bandića.  

PLUS  

Ivan Vrdoljak s RTL-a uspio je izvući priznanje iz Davora Bernardića da će se, dođe li do prijevremenih izbora, kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika.  

MINUS  

Bandićevo uhićenje zasjenilo je ulazak policije i u Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, što možda znači ugrozu provođenja mature, a to zanima mnoge.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 15

DU
Deleted user
14:10 21.10.2014.

Ne znam što rade sve te godine, kako se to istražuje da vade nedjela stara 4-5 godina. Što se čekalo do sada? Kako to funkcionira? Netko nešto napravi i onda se čeka 3-5 godina i onda ga se ide procesuirati!? Interesantno da se Bandića ne tereti za ništa iz vremena dok je bio u SDP-u, možda GUP..

Avatar possibilis
possibilis
14:29 21.10.2014.

A kak se tocno istrazuje "tajming" uhicenja? Tehnikom ecipeci- pec?

ĆA
ćaćaća
15:04 21.10.2014.

hrvatska je s ovom vladom i ovim predsjednikom u raljama balkanskih integracija koje nameće london a to znači da ostajemo u strukturama koje nas kontroliraju od 45 tj udbaši kosovci i sl..ako na sl izborima ostanu na vlasti mi nikad nećemo biti prava eu zemlja ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije