Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslali prijavu

A-HSP kazneno prijavio Đapića za ubojstvo Ante Paradžika

Anto Đapić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
27.01.2015.
u 18:39

A-HSP tvrdi kako za ubojstvo nema zastare, a da je iz dokaza koje je iznio tadašnji državni dužnosnik Josip Manolić u intervjuu za Nacional vidljivo da je Đapić sudjelovao u pripremi političkog ubojstva Ante Paradžika

Autohtona – Hrvatska stranka prava kazneno je prijavila Antu Đapića Državnom odvjetništvu RH za ubojstvo Ante Paradžika, prvog dopredsjednika HSP-a 1991. godine. Predložili su, između ostaloga, da se u istrazi ispitaju Josip Manolić, Dobrislav Paraga i Ruža Tomašić. Kopiju kaznene prijave objavili su na internetskim stranicama stranke.

A-HSP tvrdi kako za ubojstvo nema zastare, a da je iz dokaza koje je iznio tadašnji državni dužnosnik Josip Manolić u intervjuu za Nacional vidljivo da je Đapić sudjelovao u pripremi političkog ubojstva Ante Paradžika.

Do zaključka da je Đapić kriv za Paradžikovu smrt dolaze iz Manolićevih riječi koji je rekao da su prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, ratni ministar obrane Gojko Šušak i Ante Đapić zaključili da "treba izolirati ono što je najekstremnije, a one koji će se i dalje hvatati mača, znate kako se kaže, tko se mača laća...".

A-HSP navodi da je Manolić u tom intervjuu rekao da je Franjo Tuđman došao do zaključka da se protiv HSP-a neće moći boriti pravosudnom represijom i da mora tražiti druga rješenja. "I našao je političko rješenje, a to je bio dogovor između njega, Ante Đapića i Šuška da odstrane ono što je najekstremnije u tom HSP-u, poput Parage i Paradžika koji je kasnije likvidiran."

– Budući da Josip Manolić javno izjavljuje da je Anto Đapić bio ubačen u HSP, da je zajedno s Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom dogovarao ubojstvo Ante Paradžika, pozivamo Državno odvjetništvo da hitno, objektivno i istinito istraži ovu kaznenu prijavu – stoji u kaznenoj prijavi.

>> Keleminec: Moja jedina ambicija je da Đapić ne uđe u Sabor

Komentara 40

DI
Diosiario
19:54 27.01.2015.

Istina je dijametralno suprotna. Mesić i Manolić su se ubacili u HDZ i oni su odgovorni za to ubojstvo. Mesić sam za svoju biografiju koju je napisao Ivica Đikić i koja se zove "Domovinski obrat" tvrdi kako je u HDz ušao na nagovor Josipa Manolića, kako bi Tuđmana držali pod kontrolom. Većina jugonostalgičarskih medijskih „pera“ u Republici Hrvatskoj i šire u posljednja se dva desetljeća trudi uvjeriti javnost kako iza atentata na Antu Paradžika stoje osobno Franjo Tuđman i Gojko Šušak. Međutim, izravni sudionici tih događaja ukazuju kako su ovakvu tezu u javnost ciljano plasirale strukture KOS-a bliske skupini „Labrador“. - Gojko Šušak je na mjesto ministra obrane došao 18. rujna 1991., dakle tri dana prije ubojstva Ante Paradžika. Jedan od njegovih glavnih uvjeta za dolazak na to mjesto bio je i taj da na mjesto njegovog zamjenika dođe upravo Ante Paradžik a HOS uđe u strukturu ZNG-a.

BA
bakulušić
19:07 27.01.2015.

Čiji su ovo igrači?

C0
cos 01
18:54 27.01.2015.

Tko je u to vrijeme bio Anto Đapić. A da je to djelo državnog vrha,sigurno je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije