Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATOM POGOĐENI GRADOVI

120 milijuna eura iz EU fondova za Beli Manastir, Benkovac, Knin, Petrinju, Vukovar i općinu Darda

tole
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/8
14.07.2016.
u 12:58

Beli Manastir, Benkovac, Knin, Petrinja, Vukovar i općina Darda imaju priliku sudjelovati kao pilot područja u programu integrirane regeneracije

Na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu danas je održano svečano predstavljanje projekta „Tehnička pomoć Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u pripremi Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima“.

Projekt će trajati do siječnja 2017., a ukupna vrijednost provedbe Programa iznosi 120 milijuna eura, od čega će 100 milijuna eura bit sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 20 milijuna eura iz Europskog socijalnog fonda.

- Beli Manastir, Benkovac, Knin, Petrinja, Vukovar i općina Darda imaju priliku sudjelovati kao pilot područja u programu integrirane regeneracije. Sredstvima iz ovog projekta, u spomenutim mjestima osigurat će se smanjenje socijalne nejednakosti, isključenosti i siromaštva, ali i poboljšanje infrastrukture, povećanje atraktivnosti za življenje i aktivno sudjelovanje stanovnika tih područja u gospodarskom životu - izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te stručnjaci koji rade na Projektu predstavili su cjelokupan Projekt, dok su voditelji Jedinica za intervencijski plan pet pilot područja predstavili aktualne rezultate ključnih aktivnosti prve komponente Projekta koje su obuhvatile završetak Intervencijskog plan grada Knina, Analize područja grada Petrinje i Analize područja grada Vukovara. Također, predstavljena je i Analiza područja grada Belog Manastira i općine Darda te Analiza područja grada Benkovca koje su u visokoj fazi izrade te će biti dovršene u tijeku srpnja 2016. godineAnalize područja svojevrsne su 'podloge' na temelju kojih se izrađuju intervencijski planovi. Kako je Grad Knin već imao pripremljenu Analizu područja, u okviru Projekta samo je dorađena već postojeća, na temelju koje je izrađen Intervencijski plan grada Knina koji je postao 'pilot projekt za pilot projekte', priopćilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

>> Hrvatska uskoro najzaostalija i najsiromašnija zemlja EU

Komentara 1

CR
CROLINDA
13:32 14.07.2016.

Istina malo je problema u životu koje novac ne rješava ili barem olakšava ili u najmanju ruku zataškava ali Hrvatskoj trebaju neki još važniji pomaci prema budućnosti a vidi se da za takve pomake nemamo ni svjesne ni sposobne ni ni u HDZu ni uSDPu ni u MOSTu ni u Živom Zidu ni ….. iako nema pa nema budućnosti nema Božjeg blagoslova sve dok vrijeđamo svoje žrtve i mučenike trgovima izričitog neprijatelja ikakve države Hrvatske i mašala-zločinca Tita - nema budućnosti bez lustracije i primjene EU-rezolucije o jednakoj osudi svih totalitarizama kako nacizma i fašizma tako i komunizma i da se podjednako zabrani javno veličanje njihovih simbola i vođa – nema budućnosti dok se Hrvatska ne egzorcira od bezbožnog duha komunizma i antihrvatstva pod maskom antifašizma ali za toliki egzorcizam nemamo dovoljno kanadera i blagoslovljene vode – a dotle – budućnost je tek sutra a kad osvane više nije budućnost nego opet sadašnjost ista kao i jučer kad smo je zvali budućnost - možemo mi tako beskonačno s ovakvim političarima kojih je dvije trećine ili su odgojem dušmani svemu hrvatskom ili pak nebrižni spram toga i takvih ili pak nekompetentni i nestručni - kakvih sve nebistrih polupismenih i poluinteligentnih neodgojenih skorojevića i egzibicionista narcisoida sirovina i nepristojnih prostaka koji se lažnim predstavljanjem prodaju društvu pod antifašiste domoljube intelektualce i što sve ne ali koji samo vole mlatit pare obijesne plaće koje nisu zaradili i mlatarat jezikom neodgovorno i štetno - svi mi znamo I u svojoj neposrednoj sredini u svom kolektivu takve individue koje općeprešućeno i rapidno napreduju u životu lažnim predstavljanjem prozirnim prividom stranačkom poslušnošću i oportunizmom i papagajskom oponašalačkom copy-paste ukradenom pameću i lažnim šupljim prijateljstvima i poznanstvima - laki isplivavaju a teški tonu – i onda imamo tako sve nekvalitetno i neispravno u društvu i u državi a nemalo ljudi ne znaju sami prozreti tko je zapravo tko i tko je zapravo što – tko je lažan a tko istinit – tko je antifašist a tko antihrvat – tko je sposoban a tko samo”marljiv”- čije je domoljublje lažno čije infantilno a čije ozbiljno a čije preozbiljno I što bi sve učinilo I u pakao otišlo I sve u pakao povelo I strovalilo samo da Hrvatsku urede kao nekakvu Građanoslaviju lišenu hrvatskog identiteta I svake istine – ali to neće tako biti jer mi smo Božja baština s mučeničkim temeljima I vjeran je Bog iako ponekad vrlo strpljiv I nama se čini spor u svojoj pravdi ali vjeran je Bog i ne da narod svoj poradi nekolicine vjernih čestitih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije