Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjesec novih odluka

Uživajte u mirisima i okusima zime

Gastronomski specijaliteti na obali
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
20.01.2017.
u 08:00

Počeci su uvijek zanimljivi, pa tako i svaki početak godine. Za pojedince siječanj je mjesec novih odluka, idealan za dijetu i brigu za zdravlje. Neki se vesele zimskim radostima, a neki mirnim večerima uz šalicu čaja. I dok svatko od nas ima svoja zadovoljstva i načine kako preživjeti duge hladne dane, mi se okrećemo brojnim mogućnostima koje pruža mjesec pred nama.

Pa tako, bez obzira na to što zima nije darežljiva kad je riječ o plodovima, pozivamo vas da uživate u mirisima i okusima zime, da probate jela od kojih su neka prave bombe zdravlja, da posegnete za povrćem i voćem snažnih boja koje će vam podariti neophodne vitamine i minerale. Ujedno, vrijeme je i za uživanje u jelima koja zahtijevaju dulju pripremu jer kada prionuti na kuhanje, ako ne sada, dok traje zima.

Počeci godine u gastro svijetu zanimljivi su i po brojnim sajmovima, top listama, vodičima o najboljim restoranima i vinima, chefovima i popularnim mjestima. A nezaobilazni su i trendovi koji nam se smiješe u godini koja je pred nama. Kako gledati na sve te novitete i top preporuke? Naš je savjet – sa zanimanjem, jer iza svake takve informacije stoji velik trud vezan uz istraživanje i kreiranje novih ideja.

Ali važno je znati da svaka lista i svaki trend počinju biti živi i stvarni tek nakon što ih usvojimo, uklopimo u stil življenja i u svakodnevne navike. Bez toga ostaju samo privlačna ideja na papiru. Zbog toga je siječanj idealan ne samo za nove odluke nego i za nove vidike, mogućnosti. Savršen je za kreiranje osobnog stila u kojem će i kuhinja biti važno i nezaobilazno mjesto vama i vašoj obitelji.

U novom broju magazina Večernjakov Gourmet donosimo vam temu uz koju ćete lakše planirati jelovnike, kuhati te svakodnevno uživati u zdravim obrocima i dobrim navikama, a otkrivamo vam i food trendove za 2017. Posebno će vas oduševiti recepti koji će vas podsjetiti na bakinu kuhinju i dane djetinjstva. S nama pripremite ukusne buhtle, koh od griza, carski drobljenac i izuzetno popularne germknedle.

Uživajte i u zanimljivim mesnim delicijama – sezona je krepkih i snažnih obroka te pravo vrijeme za duga krčkanja mesnih jela pripremljenih od crvenog mesa, mesa divljači, ali i nama popuno novih vrsta kao što su meso krokodila i klokana.

Gastro scena je uvijek posebna i zanimljiva jer je u neprestanom pokretu, privlači novim kulinarskim idejama, atraktivnim adresama i još atraktivnijim imenima. Zato ne čudi zanimanje koje je pobudio chef Teo Ivanišević dolaskom u zagrebački Bistro Apetit.

Tu je i nezaobilazna ledena berba koja je kruna rada svakog vinara, a odvija se tek nakon što se temperatura spusti na -7 Celzijevih stupnjeva i za rezultat daje iznimno cijenjeno, slatko vino jantarne boje.

Sve to i još mnogo više čitajte samo u novom broju magazina Večernjakov Gourmet u subotu 21. siječnja. Svoj primjerak potražite na svim kioscima za samo 7 kuna uz Večernji list.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije