Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slano&Slatko

Najbolji danski restoran gostuje u Australiji, otvorena lista čekanja

noma
Foto: Noma/Facebook
1/7
08.12.2015.
u 12:00

Što će ovaj inovator u svijetu gastronomije, poznat po organskoj hrani, dimljenju, fermentaciji, kiseljenju... ponuditi Australcima?

Restoran u koji žele svi gurmani, Noma, seli se iz Kopenhagena u Sydney i to na 10 tjedana, u siječnju 2016. godine. Tada će, naime, chef i suvlasnik René Redzepi, privremeno zatvoriti svoj danski gastro hram Nomu, koji je već četiri puta rangiran kao najbolji restoran na svijetu među 50 vrhunskih, i preseliti u Barangaroo.

Što će ovaj inovator u svijetu gastronomije, poznat po organskoj hrani, dimljenju, fermentaciji, kiseljenju... ponuditi Australcima?

Bit će to pravo iznenađenje s obzirom na to da je na svom Instagram profilu nedavno objavio dojmove s istraživačkog pohoda u Australiju i otkrivanja tamošnje ponude hrane. Između ostalog, napisao je da “emuovo jaje ima žumanjak veličine manga”, divovskim bunya pinjolima, biljem iz busha ... Ovo je drugo veliko gostovanje Nome, nakon Tokija, a Redžepi sa sobom vodi 35 kuhara, 40 suradnika i obitelj. Lista čekanja za mjesto u restoranu u Australiji je otvorena.

>>Noma i Redžepijev tim na vrhu 'The World’s Best Restaurants', hrvatskih ni blizu

>>Noma, mjesto na kojem je sve podređeno uživanju u hrani

Komentara 1

Avatar jebb
jebb
17:51 08.12.2015.

Da to mozda nije sljasticarna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije