Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dnevni jelovnik

Je li ovo tajna njezine dugovječnosti? Evo što kraljica Elizabeta jede svakoga dana i bez čega ne može

Kraljica Elizabeta
Foto: Press Association/Pixsell
22.04.2017.
u 09:10

Za razliku od kralja Filipa koji je pravi gurman i o hrani bi mogao pričati satima, kraljica jede samo da utaži glad

Britanska kraljica Elizabeta II. jučer je proslavila 91. rođendan, a na tronu Ujedinjenog Kraljevstva već je 65. godina. Za njezinu dugovječnost zaslužni su očito dobri geni, ali zasigurno i pažljivo birana hrana koju svakoga dana jede. 

Za razliku od kralja Filipa koji je pravi gurman i o hrani bi mogao pričati satima, kraljica jede samo da utaži glad. 

Kraljica tako svaki dan započinje čajem i keksima. Čaj pije bez mlijeka ili šećera te uz njega pojede nekoliko keksića. Nakon toga doručkuje žitarice i voće. Ponekad se odlučuje za tost i marmeladu, a u nekim prigodama doručkuje kajganu s dimljenim lososom i tartufima, piše Independent. Uvijek jede smeđa jaja jer smatra da imaju bolji okus. 

Prije ručka uživa u ginu i Dubonnetu (aperitivu baziranom na slatkom vinu) s kriškom limuna i puno leda. 

Za ručak jede nešto jednostavno, poput ribe s povrćem, najčešće špinatom ili tikvicama. Također, voli piletinu sa žara i salatu. 

Ima pravilo da ne ruča ništa što sadrži škrob tako da se na njezinom jelovniku neće naći krumpiri, riža ili tjestenina. 

Svaki dan pije i popodnevni čaj. uz čaj pojede ili sendvič s krastavcima, dimljenim lososom, jajima i majonezom, ili šunkom i senfom, a nekad se odluči i na slatku verziju poput sendviča od marmelade. 

Večera filete od govedine ili divljači, fazana ili lososa. Meso se služi kao galski odrezak i poslužuje s umakom od gljiva, vrhnja i viskija. 

Za desert voli jesti jagode ili slatke bijele breskve. kraljica također obožava čokoladu bez obzira radi li se o nekoj luksuznoj ili onoj robnih marki trgovina. 

Dan završava s čašom šampanjca u kojoj uživa svaku večer. 

>> Kraljica zaposlila osobu koja će joj razgaziti cipele

>> Ni kraljica Engleske ne smije ih kršiti: 14 nevjerojatnih kraljevskih pravila

Komentara 39

FO
fobos
09:40 22.04.2017.

Ha ha ha....da ishrana je jako bitna, ali ta matora kuja nije u zivotu digla nista teze od kurca. Djecu su joj drugi odgajali, sve sve i bas sve su drugi za nju radili. Odluke za nju drugi donose. Ona samo kaze dali moze ili ne. Pa ja bi tako dozivio 300 godina.

DU
Deleted user
10:11 22.04.2017.

sigurno ne jede smrznuto meso iz Brazila i europski škatr koji se uvozi .

Avatar Dančo
Dančo
09:46 22.04.2017.

za taj jelovnik meni bi plaća potrajala tjedan da ako režije ne platim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije