Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podgorski Medora hoteli

Kamber: Dizanje PDV-a je šok jer se dugo govorilo o njegovom smanjenju na 10%

zrinko kamber
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
08.12.2016.
u 16:38

Za Medora hotele i ljetovališta 2016. je bila uspješna i zato što su među samo tvrtki koje su uspjele realizirati projekt dodjele bespovratnih sredstava iz strukturnih fondova EU u sklopu natječaja «Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela».

Hoteli Podgora, koji su nakon predstečajne nagodbe prije godinu dana postali Medora hoteli i ljetovališta, uspješno su odradili prvu sezonu pod novim brendom. Prvih devet mjeseci 2016. završili su s 44,9 milijuna kuna poslovnih prihoda i plusom prema prethodnoj godini od 43 posto. Rast EBIDT-a iznosio je, pri tom, čak 50 posto , pohvalio se predsjednik uprave Medora hotela i ljetovališta Zrinko Kamber

Za dobre rezultate zaslužan je i s 15 milijuna eura preuređeni kompleks Medora Auri s četiri zvjezdice, unatoč tome što je otvoren tek početkom srpnja umjesto planiranih dvadesetak dana ranije. “Nije bilo našom krivicom, radovi su kasnili zbog manjka keramičara, soboslikara... Zbog toga smo imali više milijuna kuna izravne štete”, otkriva Kamber, koji za 2017. najavljuje svojevrsnu konsolidaciju tvrtke i manje investicije poput udvostručenja parkirališnih kapaciteta i uređenja plaže.  

“Fokusirat ćemo se i ulaganja u ljude. Naš izbor je domaći kadar. Već ove sezone smo se uvjerili da je internom prekvalifikacijom moguće dobiti kvalitetna rješenja za razne pozicije. Imamo visoko motivirane zaposlenike i želimo to dalje razvijati ”, kaže Kamber. 

Ova hotelska kuća na makarskoj rivijeri zapošljava 60 stalnih radnika i dvjestotinjak sezonaaca, a upravlja s petstotinjak soba u hotelima i auto kampom sa sto parcela. Sam hotel Medora Auri, pak ima 253 sobe, Više od 90 posto gostiju su im stranci, pretežito iz Skandinavije, Njemačke, Švicarske i Austrije, a zanimljivo je da im je 60 posto prihoda donijela online prodaja. Za Medora hotele i ljetovališta 2016. je bila uspješna i zato što su među samo tvrtki koje su uspjele realizirati projekt dodjele bespovratnih sredstava iz strukturnih fondova EU u sklopu natječaja «Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela». 

Dobili su deset milijuna kuna, koje će investirati u nova radna mjesta, produljenje sezone i povećanje popunjenosti. To će djelomice  'amortizirati' i povišenje PDV-a za ugostiteljstvo na 25 posto.  
"Šok je utoliko veći, jer se već dulje vrijeme govori o smanjenju PDV-a na deset posto i mnogi su investicijske planove posložili prema tome...", kaže Kamber.  

>> Zbog najavljenog povećanja stope PDV-a ugostitelji demonstrativno napustili kongres

Komentara 1

VE
vecernji55
17:30 08.12.2016.

Bas mi je drago sto je kasnilo otvorenje. Siguran sam da otvorenje nije kasnilo zbog nedostatka radnika, nego zbog nerelanih rokova. Prestanite spemati javnost s lazima da nema radnika u HR. Radnika ima i vise nego dovoljno, ali vi zelitee uvoziti jeftinu radnu snagu, jer vam je profit bog. E necete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije