Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska

Stopa nezaposlenosti porasla peti mjesec zaredom, na 18,5 posto

Nezaposlenost
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
23.02.2016.
u 12:49

Podaci s web-stranice HZZ-a pokazuju da je na početku veljače rast nezaposlenosti zaustavljen, pa je trenutačno nezaposleno oko 290.700 osoba, otprilike 2500 osoba manje nego na kraju siječnja

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj porasla je u siječnju peti mjesec zaredom, sa 17,9 na 18,5 posto, pokazuju u utorak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

I dok je na mjesečnoj razini porasla, na godišnjoj je razini stopa nezaposlenosti pala. U siječnju je bila za 1,7 postotnih bodova manja u odnosu na isti lanjski mjesec, kada je iznosila 20,2 posto.

Rast stope nezaposlenosti na mjesečnoj razini bio je očekivan, s obzirom na to da su prije objavljeni podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) pokazali da je u siječnju broj nezaposlenih porastao za 2,7 posto u odnosu na prethodni mjesec, na otprilike 293.200 osoba.

Podaci s web stranice HZZ-a pokazuju da je na početku veljače rast nezaposlenosti zaustavljen, pa je trenutačno nezaposleno oko 290.700 osoba, otprilike 2500 osoba manje nego na kraju siječnja.

>> Slavonce traže za čišćenje ulica u Dubrovniku

Komentara 3

DU
Deleted user
13:43 23.02.2016.

Ja ću sada prognozirati kako će biti dalje, iako nisam slavni ekonomist.. ai za dva mejseca ću sam sebe citirati da dokažem svima kmako sam pametan.. još dva mjeseca će padati, a onda će rasti i tako dok ne završi turistička sezona, pa će padati, padati, padati.. do 4 mjeseca 2017m pa opet isti ciklus

LI
liskovaca
14:36 23.02.2016.

Pod hitno raseliti još barem sto tisuća mladih a sve kako bi se smanjila nezaposlenost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije