Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
britanski economist

Hrvatska ekonomija je među 10 najgorih na svijetu!

škver,rad
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
12.04.2014.
u 20:25

Iako travanjske prognoze još nisu objavljene na internetskim stranicama EUI-ja, direktor i glavni urednik Robert Alan Ward danas je tvitao tablicu iz koje se jasno da iščitati trenutni poredak na nezavidnoj listi

Konzultantski odjel britanskog Economista, odnosno Economist Intelligence Unit (EIU) uvrstio je u najnovijoj prognozi Hrvatsku na listu deset najgorih ekonomija na svijetu!

Predvodi je Cipar nakon kojeg, piše tportal, slijede Ukrajina, Puerto Rico, Libija, Srednjoafrička Republika, Venezuela, Ekvatorijalna Gvineja, Argentina, Barbados te Hrvatska na začelju kolone.

Iako travanjske prognoze još nisu objavljene na internetskim stranicama EUI-ja, direktor i glavni urednik Robert Alan Ward danas je tvitao tablicu iz koje se jasno da iščitati trenutni poredak na nezavidnoj listi.

Ward je za tportal na Twitteru objasnio zbog čega je Hrvatska uvrštena na listu najgorih: 'Fiskalna štednja, visoka nezaposlenost & vanjski dug, čvrsti krediti (visoke ili rastuće kamatne stope, op.a.), slaba konkurentnost koče rast. Oporavak od 2015'.

>>'Totalna rasprodaja': Država kreće s prodajom udjela u više od 100 tvrtki

Komentara 98

IC
ICCO
21:03 12.04.2014.

Jedan slikoviti primjer uspješnosti naše Vlade je i Zakon o dadiljama po kojemu su se u godinu dana registrirale ukupno 3 (tri) dadilje pa se sprema lov po kućama i 30.000 kn kazne za studentice, nezaposlene žene, bake i dr.. Nije ni čudo da nas je Economist smjestio na dno.

MG
moj glas
20:57 12.04.2014.

ekonomski fakultet zatvoriti na 5 godina...

ĆA
ćaćaća
20:42 12.04.2014.

ima bre da ga milanče smeni radi ove izjave:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije