Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska gospodarska komora

Akcija 'Kupujmo hrvatsko - Hrvatski proizvod za hrvatski turizam'

kupujmo hrvatsko
Foto: PR FOTO
19.04.2015.
u 15:31

Službeno otvorenje je u četvrtak, 23.4. 2015. u 10 sati u dvorani Žatika u Poreču, dok će građanstvo sajam moći posjetiti od 15 sati.

Hrvatska gospodarska komora nastavlja akciju „Kupujmo hrvatsko“, ovoga puta novim specijaliziranim projektom "Kupujmo hrvatsko- Hrvatski proizvodi za hrvatski turizam“ čiji je glavni cilj izravno umrežiti proizvođače i krajnje kupce.  

Službeno otvorenje je u četvrtak, 23.4. 2015. u 10 sati u dvorani Žatika u Poreču, dok će građanstvo sajam moći posjetiti od 15 sati. Skup će otvoriti ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar turizma Darko Lorencin, župan Istarske županije Valter Flego, gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Cilj akcije Hrvatske gospodarske komore koju ovoga puta organizira u suradnji s Gradom Porečom, jest potaknuti bolji plasman domaćih proizvoda i usluga u turizmu i to povezivanjem turističkog sektora i domaćih proizvođača.

Osamdesetak ponajboljih hrvatskih tvrtki, u sajamskom će okruženju, na čak 2500 četvornih metara 23. i 24. travnja predstaviti najkvalitetnije domaće proizvode i usluge.  

Izlagat će u područjima: hrana i piće, hrvatski restoran, kuhinja, usluge, soba, kupaonica, kozmetika i wellnes program, vrtni namještaj i vanjski sadržaji.

Kako akcija u Poreču poprima nove oblike bit će organizirani  B2B susreti, paneli i prezentacije, edukacije najmlađih i građanstva o postojanju kvalitetnih hrvatskih proizvoda.

Okupljanjem proizvođača, kupaca, kreatora politika i predstavnika struke utvrdit će se teškoće i pronalaziti rješenja.

 Tematski paneli:

-  Hrvatski proizvodi za hrvatski turizam

-  Energetska učinkovitost i zeleno hotelijerstvo

- Trgovina – kanal i partner za plasman hrvatskih proizvoda u turizam

HGK već 18 godina provodi akciju "Kupujmo hrvatsko" kako bi naglasila važnost promocije domaćih proizvoda vrhunske kvalitete, nositelja znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".  Osim što boljeg plasmana hrvatskih proizvoda, na ovaj se način

potiče konkuretnost i čuvaju radna mjesta. Turizam, kao jedan od najvažnijih stupova hrvatskoga gospodarstva, prirodni je nositelj hrvatskog identiteta.

Program događanja: http://www.hgk.hr/wp-content/blogs.dir/1/files_mf/program70.pdf

Glavni sponzor događanja je Hrvatska poštanska banka.

Hrvatska gospodarska komora omogućila je izlaganje na akciji i dvjema ustanovama za rehabilitaciju: URIHO – Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i „SUVENIR ARBOR“ – Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje.

Komentara 2

FR
franjo
17:16 19.04.2015.

Što da kupim Hrvatsko, kad Todorić sve uvozi .

DU
Deleted user
13:07 20.04.2015.

Nema grba, ne znamo sto je Hrvatsko...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije