Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goout!

Trčanje i hodanje mogu trenirati svi, a treninzi će se prilagođavati

goout
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/21
16.11.2014.
u 20:11

Večernji list pokreće program rekreacije za sve Zagrepčane

Svakodnevnim treninzima pod stručnim vodstvom koji se mogu kombinirati po želji od ovog se tjedna mogu pridružiti baš svi. Vođen idejom da bi se građani više trebali baviti sportom te da bi više vremena trebali provoditi u prirodi, Večernji list u suradnji s Kineziološkim fakultetom pokrenuo je GoOUT program za trčanje i nordijsko hodanje.

Velik interes građana

A kako bi se građani prije treninga, koji počinju 24. studenoga, upoznali s tehnikom vježbanja, tijekom ovog vikenda na Jarunu i Bundeku organizirani su Dani otvorenih vrata koji su privukli više od 500 budućih trkača i hodača.

Prvih 100 građana koji su se prijavili Sport klub Konzum nagradio je s prvih mjesec dana članarine besplatno. Na brojna pitanja zainteresiranih odgovarali su stručnjaci te su svakome izmjerili kondiciju. – Viđali smo da ljudi hodaju sa štapovima, ali nikada to nismo probali te smo sada zaključili da je GoOUT program odličan da se počnemo baviti sportom – kažu supružnici Vladimir i Jadranka Novak koji su se danas informirali o treninzima na Danima otvorenih vrata na Bundeku. Napominju kako su sigurni da će redovito krenuti na treninge. Kako bi učinio nešto dobro za svoje zdravlje, ali i za poboljšanje kondicije svoje 8-godišnje kćeri, Valentin Golub također je zaključio da je vrijeme da cijela obitelj počne s treninzima.

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

– Nordijsko hodanje je sport kojim se mogu baviti svi od 7 do 99 godina, kojim se može sagorjeti više od 500 kalorija u sat vremena te koji jako dobro djeluje na razvoj mišića – objašnjava Davorin Antonić, jedan od prvih instruktora nordijskog hodanja u Hrvatskoj.

Odlično za cijelu obitelj

Prednosti nordijskog hodanja i trčanja već je prepoznalo i više od 10.000 građana koji su se online informirali o treninzima, a to se može učiniti na stranici www.vecernji.hr/goout tko ne stigne na Dane otvorenih vrata. Treninzi će biti detaljno osmišljeni i temeljit će se na kombinaciji vježba snage te trčanja ili nordijskog hodanja.

Svaki će polaznik biti u grupi koja odgovara njegovoj kondiciji. Treninge vode stručnjaci, a među instruktorima bit će i boksač Stjepan Božić koji je GoOUT program prepoznao kao izvrstan za motivaciju građana. – Ljude samo treba potaknuti i onda će ih motivirati činjenica da mogu učiniti nešto dobro za sebe – poručuje Božić.

>>Uključite se u program trčanja i nordijskog hodanja!

Foto: GoOUT!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?