Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovačke ljetne igre

Tenor Domagoj Dorotić nastupa umjesto sopranistice Lane Kos

Domagoj Dorotić na Igrama
Foto: arhiv dlji
26.07.2015.
u 14:09

1. kolovoza će na recitalu u Kneževu dvoru umjesto sopranistice Lane Kos nastupiti tenor Domagoj Dorotić

        Sopranistica međunarodne reputacije Lana Kos zbog bolesti je otkazala nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama pa će je 1. kolovoza navečer u Kneževu dvoru zamijeniti hvaljeni tenor Domagoj Dorotić. Dorotić će, uz pijanističku pratnju Lane Bradić, izvoditi talijanske kancone i arije iz talijanske operne literature.

Na ovogodišnjim 66. Dubrovačkim ljetnim igrama Dorotić je već oduševio publiku koja je gledala otvaranje festivala, gdje je s Orlandova stupa odlično izveo čuvenu ariju Calafa “Nessun dorma” iz Puccinijeve opere “Turandot” uz Slovensku filharmoniju i dirigenta Mladena Tarbuka, inače intendanta Igara. Potom je uz baritona Leona Košavića nastupio i na prvom koncertu glazbenog programa na Igrama, također uz Slovensku filharmoniju, ali pod ravnanjem uglednog slovenskog dirigenta i pedagoga Uroša Lajovica.Na koncertu održanom ispred crkve sv. Vlaha Dorotić je otpjevao arije iz opera “Andrea Chénier” Umberta Giordana i “La Gioconda” Amilcarea Ponchiellija te popularni duet Don Carlosa i markiza Pose iz Verdijeve opere “Don Carlos” uz baritona Leona Košavića.

Dorotić je od 2010. godine solist Opere HNK-a u Zagrebu i nositelj niza zahtjevnih tenorskih rola kao što su Nemorino iz “Ljubavnog napitka” Gaetana Donizzetija, Lenski iz “Evgenija Onjegina” Petra Iljiča Čajkovskog, Mario Cavaradossi iz Puccinijeve “Tosce” i Alfredo iz Verdijeve “Traviate”. Dorotić je dobitnik nagrade Hrvatskog glumišta i nagrade “Vladimir Ruždjak”.

Publika će tako 1. kolovoza u Dvoru ponovno moći čuti Dorotićevu izvedbu poznate arije iz Puccinijeve opere Turandot, kao i arije “E lucevan le stelle” i “Recondita Armonia” iz Puccinijeve opere Tosca, ali i talijanske kancone “O Sole Mio”, “Santa Lucia”, “Torna a Surriento”, “Te voglio bene assaje”...     

Ključne riječi

Komentara 1

RA
Radames
22:18 26.07.2015.

Jako volim Domagoja Dorotića ali već je imao dva nastupa na ovim Igrama. Zar je bilo tako teško naći nekog drugog kao zamjenu? U Hrvatskoj postoje itekako dobri pjevači. Nije se trebalo ne znam kako potruditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije