Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski brod

Slavljenički koncert Lada u dvorani Ivana Brlić-Mažuranić

Ansambl Lado
Luka Stanzl/PIXSELL
25.11.2014.
u 09:12

u godišnjem plesnom koncertu povodom 65. obljetnice osnutka jedinog nacionalnog Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske - Lado uživali su Brođani

 Brođani i gosti do posljednjeg su mjesta ispunili Kazališno-koncertnu dvoranu "Ivane Brlić-Mažuranić" kako bi uživali u godišnjem plesnom koncertu povodom 65. obljetnice osnutka jedinog nacionalnog Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske - Lado iz Zagreba. Koncerti koje Lado tijekom studenog održava u gradovima diljem Hrvatske posvećeni su njegovu osnivaču, koreografu i dugogodišnjem umjetničkom ravnatelju Zvonimiru Ljevakoviću, koji je Lado vodio pune 24 godine.

Što za hrvatsku plesnu i pjevnu baštinu znači Ansambl Lado jako dobro znaju i članovi Folklornog ansambla Broda, Kulturno-umjetničke udruge iz Cernika, KUD-a Vjekoslav Klaić iz Garčina, Kulturno-umjetničke skupine Kristal sladorana Županja, Bećaruše iz Podcrkavlja i KUD-a Slavko Janković iz Rokovaca i Andrijaševaca. Svi su oni organizirano i u velikom broju došli u Slavonski Brod kako bi zajedno proslaviti 65.godina uspješnog djelovanja velikog Lada, koji u svom radu okuplja najpoznatije hrvatske koreografe, etnokoreologe i etnomuzikologe, glazbene aranžere i folkloriste, ali i skladatelje i dirigente nadahnute bogatim hrvatskim pučkim glazbenim stvaralaštvom.

Rođendanski koncert u Slavonskom Brodu još je jednom pokazao nevjerojatnu energiju ansambla, a impozantni koreografski i glazbeni repertoar svu raskoš najljepših primjera iz bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije naše domovine, od Istočne Slavonije i Baranje, preko Sjeverozapadne Hrvatske, Podravine, Međimurja, Istre, otoka i Dalmacije. U toj iznimno svečanoj prilici Ladu se na izvrsnom koncertu zahvalio i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, te ansamblu čestitao 65. uspješnih godina postojanja.

>> Slavljenička večer Lada posvećena neponovljivom Zvonimiru Ljevakoviću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije