Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EDGAR FROESE

Preminuo osnivač legendarnog benda Tangerine Dream

Tangerine Dream
Foto: Ralf Roletschek/Wikimedia Commons
25.01.2015.
u 17:26

Froese je preminuo u Beču nakon plućne embolije

Preminuo je Edgar Froese, osnivač i jedini stalni član pionirskog njemačkog elektroničkog benda Tangerine Dream. Kako je objavljeno na službenom Facebook-profilu skupine, Froese je umro u dobi od 70 godina u Beču u utorak poslijepodne, iznenada, nakon plućne embolije.

- Dragi prijatelji i kolege, kapetan je napustio brod - rekao je Froeseov sin i bivši član benda Jerome.

Froese je rođen na Dan D, 6. lipnja 1944. godine, u Tilsitu u Istočnoj Prusiji, današnjem Sovjetsku u Rusiji. Tangerine Dream je osnovao 1967. godine u Berlinu te je do smrti bio jedina konstanta u bendu koji je često mijenjao članove. Bend se proslavio tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina, između ostalog i po soundtrackovima brojnih popularnih filmova kao što je Risky Business iz 1983. godine s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi.

 

>> Preminuo Tommy Ramone, član originalne postave Ramonesa

Komentara 1

EM
elis.missoni
09:05 26.01.2015.

Samo je promijenio svoju kozmičku adresu... R.I.P.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije