Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pijanistička senzacija

Nakon osamnaest godina, Ivo Pogorelić objavljuje nove snimke

Pogorelić
Foto: Malcolm Crowthers
1/3
01.11.2016.
u 11:43

Pogorelićeve interpretacije Beethovenovih sonata op. 54 i op. 78 bit će od 2. studenog dostupne putem nove digitalne platforme i aplikacije Idagio

Osamnaest godina nakon što je snimio i objavio svoj posljednji album za Deutsche Grammophone, legendarni pijanist Ivo Pogorelić objavljuje nove studijske snimke.

Senzacionalnu vijest objavila je tvrtka Idagio sa sjedištem u Berlinu. Riječ je internetskoj digitalnoj platformi i aplikaciji koja je u ljeto 2015. godine predstavljena u Salzburgu kao veliki tehnološki i koncepcijski iskorak u budućnost slušanja klasične glazbe.

Nakon što je čitavu svoju karijeru snimao i objavljivao ekskluzivno za Deutsche Grammophone, Pogorelić je okrenuo leđa gigantu diskografske industrije i tradicionalnim formatima te se odlučio za Idagio, između ostalog i zato da dopre do nove mlade publike.

Tako će od srijede, 2. listopada 2016. godine, Pogorelićeve snimke biti dostupne na internetskoj adresi partner/idagio.com/pogorelich te putem aplikacije Idagio na pametnim telefonima koji koriste sustav iOS.

Snimke zabilježene ljetos u dvorani bavarskog dvorca Elmau donose Pogorelićeve interpretacije dviju Beethovenovih sonata: u F-duru, op. 54 i u Fis-duru, op. 78. Skladbe spadaju u rijeđe izvođene Beethovenove klavirske sonate, a povezuje ih i neuobičajena dvostavačna forma.

Till Janczukowicz, osnivač i vlasnik tvrtke Idagio, s ponosom je izrazio dobrodošlicu "jednom od najznačajnijih svjetskih solista u zajednicu njihovih partnera među kojima su već i orkestri poput Bečkih filharmoničara i Izraelske filharmonije", dodavši kako Idagio, "kao čista klasična platforma, ima za cilj kombinirati visoku kvalitetu i ljudsku brigu s tehnologijom i tako pomagati glazbenicima, promotorima i diskografskim etiketama da ih se bolje čuje u digitalnom prostoru".

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
00:02 02.11.2016.

Konačno! Čekam Rahmanjinovljev klavirski koncert br.2 iz SAD-a, 2001.mislim... Onu verziju od 50-ak minuta :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije