Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje u Zagrebu

Koncert nadarenih glazbenika iz Mostara u Dvorani Blagoje Bersa

mostar
Foto: PORTAL POGLED.BA
16.03.2017.
u 13:54

Probrane skladbe klasične literature izvodit će mladi pjevači, pijanisti, gitaristi i Mješoviti pjevački zbor Studija glazbene umjetnosti iz Mostara

Na Sveučilištu u Mostaru, u sklopu Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, već desetu godinu postoji i Studij glazbene umjetnosti s odjelima klavira, solo-pjevanja, violine, gitare, glazbene teorije, muzikologije i etnomuzikologije, a od 2015. otvoren je i dislocirani odjel u Kreševu s kolegijima glazbene kulture, crkvene glazbe s orguljama te klasične harmonike.

Predavači su ugledni profesori iz BiH i Hrvatske, a misija ove ustanove je nastavljanje i obogaćivanje bogate glazbene i kulturne baštine i tradicije Bosne i Hercegovine u kojoj su oduvijek veliki udio imali i hrvatski glazbenici i institucije.

U želji privlačenja pažnje hrvatske javnosti na svoj rad, te s uvjerenjem kako je i postojanje umjetničkih obrazovnih institucija jedan od zaloga opstanka i napretka Hrvata u BiH, kao i čitave države, mostarski Studij glazbene umjetnosti organizirao je, u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu, prvo gostovanje i predstavljanje svojih studenata u glavnom gradu Hrvatske.

Na koncertu koji će se održati večeras, 16. ožujka, u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu, predstavit će se najbolji studenti mostarskog visokog učilišta, u pratnji svojih profesora i mentora. 

To su gitarist Bruno Vuger, pijanisti Marko Palameta, Britiga Šilić i Ana Marija Milićević, mezzosopranistica Nikolina Zovko, violinist Ante Slišković i kontratenor Marin Vitas, a program će zasigurno još atraktivnijim učiniti nastupi Mješovitog komornog pjevačkog ansambla Pro Arte i Mješovitog pjevačkog zbora Studija glazbene umjetnosti iz Mostara. 

Zagrebački koncert, baš kao i onaj održan prije nekoliko dana u Kreševu, dio je ovogodišnjih Dana otvorenih vrata Studija glazbene umjetnosti FPMOZ-a, koji će rad ove ustanove ovog vikenda u Mostaru predstaviti i približiti javnosti brojnim radionicama i koncertima. 

Koncert u Bersi počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije