Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
New York

Komorni zbor Ivan Filipović pjeva UN-u

Komorni zbor Ivan Filipović
Foto: Facebook
18.06.2015.
u 09:19

Veliki uspjeh - ove godine obilježava se 70. obljetnica povelje UN-a

Jedan od naših najuspješnijih a capella amaterskih ansambala u Hrvatskoj koji vodi dirigent Goran Jerković, Komorni zbor Ivan Filipović, pozvan je na međunarodni festival The rhythms of one world. Pjevat će na otvarajućem koncertu u sjedištu Opće skupštine Ujedinjenih naroda 26. lipnja te na drugom nastupu 29. lipnja kad predstavljaju Hrvatsku. Pozvala ih je Yin-Chi-Jou, suosnivačica festivala koja ih je zapazila kad su osvojili zlatnu medalju na Olimpijadi zborova u Kini.

Nastup u New Yorku važan je jer se ove obilježava 70. godišnjica potpisivanja povelje UN-a, a i ovo je jedini festival te vrste koji se održava na Manhattanu. Zbog svega navedenoga New York City bit će prepun značajnih nastupa. Glazba kao univerzalni jezik promiče razumijevanje među kulturama, bratstvo i mir među narodima, a Hrvatsku će zbor predstaviti glazbom od renesanse do moderne – domaćih te europskih i američkih skladatelja: Emila Cossetta, Borisa Papandopula, Damjana Močnika, Charlesa V. Stanforda, Erica Whitacrea...

Foto: Alcatel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije