Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvaranje sezone

Filharmonija nije zaboravila ni jubilej Milka Kelemena

Zagrebačka filharmonija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
29.09.2014.
u 11:00

Dirigent David Danzmayr potaknuo je filharmoničare na uzbudljivu izvedbu glazbe Sergeja Prokofjeva

Zagrebačka filharmonija nastavila je lijepu tradiciju da nakon svečanog otvorenja svoje sezone u Zagrebu gostuje u gradu Vukovaru. Pod ravnanjem mladog austrijskog dirigenta Davida Danzmayra orkestar je tako u subotu nastupio na otvorenju 16. Vukovarskog festivala komorne glazbe.

Sopranistica Tamara Franetović Felbinger otpjevala je dvije arije iz Smetanine opere "Prodana nevjesta", a orkestar je potom odsvirao izbor iz suita "Romeo i Julija" Sergeja Prokofjeva.

S ulomcima iz te majstorske baletne partiture filharmoničari su večer ranije zablistali i u punoj dvorani Vatroslava Lisinskog, potaknuti od simpatičnog, temperamentnog i preciznog maestra Davida Danzmayra na vrlo angažirano muziciranje, profinjeno u detaljima i moćno u cjelini.

U prvom dijelu prve zagrebačke ovosezonske filharmonijske večeri odsvirano je i mladenačko djelo Milka Kelemena "Preludio, aria e finale". Veliki hrvatski skladatelj, koji je ove godine u ožujku proslavio devedeseti rođendan, bio je među brojnim uzvanicima na koncertu otvorenja sezone, a novi filharmonijski ravnatelj Mirko Boch tom mu je prilikom uručio Povelju Grada Zagreba i Zagrebačke filharmonije.

Na programu slavljeničkog koncerta bio je i Mozartov 21. koncert za klavir i orkestar s vrlo solidnom solisticom Elenom Baškirovom.

>> Publika se zaželjela koncerata i napunila dvoranu Lisinski

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije