Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncerti

Djedica grungea u redovnom obilasku hrvatske unučadi

In 2012, Mark Lanegan released the album
27.02.2015.
u 16:26

Predstavit će najnoviji album 'Phantom Radio' objavljen u listopadu prošle godine. Snažan glas i dalje je najbolja pozivnica za nastup

Već treći koncert u samo dvije i pol godine jedan od prvaka američkog alternativnog rocka Mark Lanegan odsvirat će za zagrebačku publiku danas u Laubi. Prije tri godine Lanegan je objavio vrlo dobar album "Blues Funeral", a otprilike od tog trenutka počela je snažna "romansa" između glazbenika i hrvatskog glavnog grada. Prvi put rasprodao je Pauk na valu spomenutog zgoditka "Blues Funeral", nakon toga svirao je u Kinu SC, a sada je na redu je Lauba, u kojoj će se oriti najnoviji Laneganov album "Phantom Radio", objavljen u listopadu prošle godine.

Lanegan je karijeru počeo još prije 30-ak godina kao pjevač grunge benda Screaming Trees, a lista glazbenika s kojima je surađivao u 30 godina nesvakidašnje je dugačka te uključuje i Kurta Cobaina i Queens of the Stone Age. Dosad je snimio devet samostalnih albuma i još niz suradničkih u kojima je prolazio vrlo raznolike žanrovske granice. Laneganov najveći adut, snažan glas, i dalje je najbolja pozivnica za dolazak na koncert. 

>> Rekorder u selidbama našao je novi prostor: zagrebačku galeriju Lauba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije