Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u slast!

Piletina u umaku od vrganja, bijelog vina i vrhnja

Piletina u umaku
Foto: Shutterstock
24.11.2016.
u 23:00

Domaća piletina nafinija je kada se kao sastojak koristi graševina

Sastojci: 

– 500 g pilećih prsa

– 500 g svježih vrganja

– 1 veliki luk

–  2 kisela vrhnja (2 x 200 g)

– 2 jušne žlice sitno sjeckanog peršina

– 150 ml bijelog vina, (predlažemo kutjevačku graševinu)

–  2 jušne žlice umaka od soje

 – 3 jušne žlice suncokretovog ili biljnog ulja

– 15 g maslaca

–  sol i papar

Priprema

Pileća prsa narežite na trakice, začinite solju i paprom po želji i stavite u posudu u koju ste ulili umak od soje i žlicu ulja. Meso "provaljajte" po zdjeli da pokupi sve začine i ostavite da odstoji oko pola sata.

Vrganje narežite i stavite na desetak sekundi u lonac kipuće vode. Ocijedite ih. U tavi ili woku dobro zagrijte ostatak ulja i popržite piletinu. Izvadite i držite na toplom. Na ulju na kojem se peklo meso popržite luk dok ne postane staklast. Dodajte maslac i vrganje. Posolite, popaprite, dodajte peršin i podlijte bijelim vinom. Kuhajte gljive na jakoj vatri, povremeno miješajući, oko 5 minuta dok većina tekućine ne ispari.

Zatim smanjite vatru, dodajte kiselo vrhnje i piletinu i sve dobro promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri tek da se vrhnje zagrije, ne smije se pregrijati. Poslužite uz kuhanu rižu ili pire. 

Komentara 1

DU
Deleted user
06:40 24.12.2016.

Vrlo dobar recept!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije