Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saveznik u mršavljenju

Želite izgubiti kilograme i oblikovati savršen struk? Ovo morate znati!

vino
Foto: Shutterstok
22.11.2016.
u 10:00

Nakon blagdana ne morate se mučiti na spravama za vježbanje ni ići na dijetu. Dvije čaše bijelog vina uz dodatak mineralne vode pomoći će vam u održavanju fit forme

Bogati blagdanski stol ne mora biti najgori neprijatelj vašoj liniji, znate zašto? Zato što baš na blagdanskom stolu imate saveznika koji će vam pomoći da liniju održite u fit formi, a istodobno ćete moći uživati u svim blagdanskim delicijama i to bez grižnje savjesti. 

Vaš prijatelj u ovoj priči je vino. Iako se na prvu čini da ova tvrdnja nema smisla, znanstvenici dokazuju upravo suprotno. Nutricionisti preporučuju vino kao dopunu obroku jer kiselinom koju sadrži u sebi doseže razinu kiseline želučanog soka i time poboljšava probavu.

Blagotvorni antioksidansi u bijelom vinu, tvrde stručnjaci, utječu na gubitak težine te smanjenje opsega struka i zato će dnevno dvije čaše bijelog vina poput kvalitetne Kutjevačke graševine ili sivog pinota biti dovoljne da vam pomognu u održavanju linije i lijepo oblikovanog tijela. 

Kada govorimo o kalorijama i nutritivnim vrijednostima vina, valja naglasiti kako bijelo vino sadrži manje od jednog grama ugljikohidrata po čaši i ne sadrži masti. Ako u čašu bijelog vina dodate i mineralnu vodu, imate najboljeg saveznika u dijeti. 

Umjerene količine bijelog vina pomažu i u zdravlju. To potvrđuju i brojne znanstvene studije koje su dokazale kako bijela vina zapravo imaju veći antioksidativni kapacitet od crnog vina. Bijelo vino učinkovito je u prevenciji bolesti pluća i raka dojke. Graševina ima i protuupalna svojstva i djeluje kao antioksidans te pomaže u sprečavanju osteoporoze i reumatskog artritisa i upravo zbog toga preporučuje se popiti dvije čaše vina dnevno. 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
18:44 07.12.2016.

zaboravili su reci da ce nakon dvije case vina 95% zena ce prakticirati sex, ako uz to umjesto na ledjima budu na njemu, vitak struk je zagarantiran.

Avatar MIKA1975
MIKA1975
23:21 14.12.2016.

A ja stalno pijem crno, uffff, sad mi je upitnik iznad glave, ma pit ću i crno i bijelo :)

Avatar unfeeling
unfeeling
17:08 09.12.2016.

Pol litre dnevno je taman (vina).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije